Bu haftanın en önemli tenis olayı geçen hafta başlayan Wimbledon Tenis Turnuvası. Bolca sürprizler yaşanan, walk-over ve yarım kalan maçlar ile hem tenis hem de Wimbledon tarihine "Kara Çarşamba" olarak yazılan geçen haftanın ardından heyecan devam ediyor.
Elemeye katılan ve 2.turda veda eden Çağla'dan sonra iki genç sporcumuz korta çıkıyor : Tek kızlarda İPEK SOYLU ve çift erkeklerde CEM İLKEL. Cem turnuvaya eleme tablosundan katılmış ve geçen hafta son turda kaybederek ana tabloyu kaçırmıştı. Fakat turnuvaya çiftlerde ana tabloya girmeyi başardı ve devam ediyor. İpek ilk tur maçında elemeden gelen Avustralyalı Lizette Cabrera (Jr 87) ile karşılaşırken çiftlerde de partneri Belçikalı Elise Martens ile 3 no.lu seribaşı. İlk tur rakipleri Japon sporcular Adachi ve Yamamoto. Cem ve partneri Slovak Matej Marusjak ilk turda Bourchier (AUS) / Zverev (GER) ile karşılaşacak.
ITF JR dünya klasmanında İPEK SOYLU 20, CEM İLKEL 61.sırada yer alıyor.
ITF JR G5 Kahire turnuvasında MÜGE TOPSEL (1) ve BERFU CENGİZ (4) mücadele ediyor.
ITF JR G5 Amman turnuvasında ALP ŞENTAY, EGE TOMEY (1) ve YAĞMUR AKDEMİR (4) ana tabloda.
ITF JR G5 Korfu turnuvasında ARDA ÜZÜMCÜ (2), EFEKAN BÜLBÜL (5) ve CAN ÖZTÜZÜN ana tabloda.
ITF Erkekler bu hafta Kayseri'de düzenleniyor. Fikstür henüz ilan edilmediği için kimler katılıyor belli değil fakat ana tabloda sadece BARIŞ ERGÜDEN görünüyor.
ITF Kadınlar serisi Göztepe Parkında. Bu turnuvada da fikstürler çıkmamış fakat elemede MELİS BAYRAKTAROĞLU bye geçtiği ilk turdan sonra ana tabloya girmiş. CEMRE ANIL da ana tablodaki diğer sporcumuz. Turnuvada ana tablo wild card NUR GÜLŞAN BİÇEN'e kullanılmış.
Sporcularımıza başarılar diliyorum…
Mete Yaylalı
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...