Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki WTA turnuvasında ikinci maçını da kazanarak son eleme turuna yükseldi.


Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen WTA turnuvasında elemelerin son turuna kalmayı başardı.
 
Günün ilk maçında korta çıkan milli raket, Valentyna Ivakhnenko ile kozlarını paylaştı. İki tenisçinin ilki 2010 yılında, ikincisi ise bu yılın Şubat ayında gerçekleşen buluşmalarından galibiyetle ayrılmasını bilen Çağla, üçüncü randevuda da Ukraynalı rakibine şans tanımadı.
 
Klasmanın 253. basamağında yer alan 19 yaşındaki Ivakhnenko’yu eline geçen bütün servis kırma fırsatlarını değerlendirmesini bildiği karşılaşmada 6-1, 6-3’lük setlerle geçen Çağla, adını elemelerin son turuna yazdıran taraf oldu.
 
Taşkent Açık elemelerinin 7 numaralı seribaşı Çağla’nın ana tablo yolundaki son rakibi ise Rus Anna Chakvetadze olacak. Gerek kişisel problemler, gerekse sakatlıklar nedeniyle düşüşe geçen kariyerini toparlama amacındaki Chakvetadze, 2007 senesinde dünya sıralamasında 5.’liğe kadar varan zorlu bir isim olarak dikkat çekiyor.

 

Bülent Gürkan - 9 Eylül 2012

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...