caglayeniwimb2012Wimbledon elemelerinden sonra iki haftadır İstanbul'da çalışmalarını sürdüren Çağla Büyükakçay, Temmuz ayında dört ayrı ülkede dört turnuvaya katılacak.

 

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, klasmanını geliştirmek için Temmuz ayı içinde dört ITF turnuvası oynayacak. 22 yaşındaki oyuncu, ilk olarak haftaya Belçika'da Zwevegem'deki 25 bin dolarlık turnuvada boy gösterecek. Toprak zemindeki bu turnuvanın ardından Ukrayna'nın Donetsk kentinde 50 bin dolar, ardından da Astana'da 100 bin dolarlık ITF etaplarında mücadele verecek olan Büyükakçay, oradan da Pekin'e giderek 75 bin dolarlık mücadelede yer alacak. 

Hazırlıklarının büyük bölümünü antrenörü Can Üner yönetiminde kulübü ENKA'da yapan Çağla, Cumartesi günü Belçika'ya geçecek ve açılış maçını beklemeye başlayacak. Genç tenisçinin çalıştırıcısı Üner, bu dört turnuvayla birlikte hedeflerinin klasmanda 140 civarına inmek olduğunu söyledi. 

Son hazırlık çalışmalarını Mavi Kulüp'teki toprak kortlarda tamamlayan Çağla Büyükakçay, bu sezon 33 maçta 20 galibiyet alırken, klasmanda da 11 ay sonra tekrar ilk 200 içine geri döndü.

 

tenisdunyasi.net - 6 Temmuz 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...