Bu yıl ikincisi düzenlenen 50 bin Dolar para ödüllü PTT Ankara Cup'ta ilk turlar sona ererken, ana tabloda raket sallayan beş Türk tenisçiden ikisi mücadelelerine devam ediyor.

 

Ankara Tenis Kulübü'nün kapalı kortlarında düzenlenen turnuvanın ana tablo heyecanının ilk gününde sahne alan 8 numaralı seribaşı Çağla Büyükakçay, açılış maçında bir diğer milli tenisçi ve aynı zamanda çiftlerdeki partneri Pemra Özgen ile kozlarını paylaştı. Son olarak ikincilik ödülüne uzandığı Uluslararası Cumhuriyet Kızları Turnuvası'nda üstünlük kurduğu Pemra'yı bu kez 6-3, 6-2 ile geçen Çağla, adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

 

Türk tenisinin iki genç yeteneğinin karşı karşıya geldiği dünkü eşleşmeden mutlu ayrılan isim ise İpek Soylu'ydu. Kendisi gibi organizasyona özel davet ile dahil olan Sultan Gönen'i 6-1, 7-5 ile mağlup eden İpek, böylece son 16 raket arasına kalmasını bildi.

 

Tekler ilk tur karşılaşmalarının diğer yarısı ise bugün gerçekleşti. Bu yıl uzandığı 7 tekler zaferiyle 2012'de ITF klasmanının en çok birincilik kazanan tenisçisi olma unvanını elinde bulunduran Başak Eraydın, elemelerden gelen Hırvat Ana Savic'e direnemedi. Başak'ı 6-2, 6-3'lük skorla saf dışı bırakan Savic, ikinci turda Çağla'ya rakip olurken, İpek ise çeyrek final yolunda Karadağlı Danka Kovinic ile yüzleşecek.

 

Bir numaralı favori Lüksemburglu Mandy Minella ve Porto Rikolu iki numara Monica Puig üç setlik galibiyetler neticesinde tur atlamayı başarırken, birinci turların ardından turnuvaya veda eden tek seribaşı ise Gürcü Oksana Kalaşnikova'ya yenilmekten kurtulamayan 6 numara ABD'li Chiara School oldu.

 

tenisdunyasi.net - 19 Aralık 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...