usopenmurrayAmerika Açık yarı finalinde Tomas Berdych ile karşılaşan Andy Murray maçtan 5-7/6-2/6-1/7-6'lık setlerle galip ayrılarak ilk finalist oldu.

Yağmur nedeniyle yaklaşık bir saat geç başlayan mücadeleye iyi giriş yapan Murray’di. Servis kıran Britanyalı, bir sonraki oyunda rüzgarda uçan şapkasının da azizliğine uğrayarak bu avantajı hemen yitirdi. Rüzgar nedeniyle servis oyunlarında iki tenisçi de çok zorlandı.

 

tr.eurosport.com'un derlemesine göre, 11. oyunda sette kalabilmek için servis kullanan Murray, hata yapınca Berdych ilk setin sahibi oldu.

 

İkinci sete iyi giriş yapan dünya dört numarasıydı. Olimpiyat şampiyonu daha ilk oyunda servis kırarak direksiyonu eline aldı ve setin ilerleyen oyunlarından rakibinin servisini bir kez daha çalarak seti noktaladı. Morallenen Murray, üçüncü sette kortta tek başınaydı ve rahat bir şekilde seti hanesine yazdırdı.

 

Dördüncü sete de servis kırarak giriş yapan Wimbledon finalisti, 3-0 öndeyken bir kez daha servis kırma şansı yakaladı ancak Berdych sağlam durdu. Çek tenisçi bir sonraki oyunda üst üste üç kez servis kırma şansı elde etti ve sonuncusunda sete tekrar ortak oldu. Set tie-break’e gitti.

 

Tie-break’e Çek tenisçi çok iyi başlasa da Murray toparlandı ve oyunu kazanarak finale yükselen taraf oldu.

 

Britanyalı’nın finaldeki rakibi David Ferrer – Novak Djokovic maçının galibi olacak.

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...