Başlığı hep "Bu hafta" olarak atıyorum ama geçen hafta sporcularımızdan güzel haberler geldi, onlara bakalım.
ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY 25,000 USD ödüllü ITF KADINLAR turnuvasında finalist (ikinci) oldu.
MARSEL İLHAN Tarsus'ta düzenlenen 10,000 USD ödüllü ITF FUTURE turnuvasında şampiyon oldu.
ADANA'da oynanan 10,000 USD ödüllü ITF Kadınlar "Sinan Südaş Kupası" teklerde en iyi sonucu çeyrek final ile MELİS BAYRAKTAROĞLU alırken çiftlerde SULTAN GÖNEN partneri Bulgar STAMATOVA ile final oynama başarısı gösterdi.
ROLAND GARROS JR 2013 elemelerine katılan CEM İLKEL ilk turda kalırken ana tabloda da İPEK SOYLU aynı sonuçla veda etti. İPEK çiftlerde partneri Hırvat JANA FETT ile devam ediyor.
KARADAĞ'da G5 serisi ITF JR turnuvasında EGE TOMEY teklerde çeyrek final ; çiftlerde de partneri Sırp NOVAKOVIC ile yarı final oynadı.
---
Bu haftaya geldiğimizde AĞRI'da 25,000 USD ödüllü ITF Kadınlar ve KONYA'da 10,000 USD ödüllü ITF Erkekler turnuvası görüyoruz.
AĞRI 25K ana tablosunda 9 Türk sporcu yarışıyor. ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY (1), BAŞAK ERAYDIN (4), PEMRA ÖZGEN (5), MELİS SEZER (7), SULTAN GÖNEN, MELİS BAYRAKTAROĞLU (wc), GÜLBEN GÜLDAŞ (wc), NAZ KARAGÖZ (wc) ve DENİZ PAYKOÇ (wc). Fikstüre göre ilk turda ÇAĞLA ve SULTAN karşılaşırken, tamamlanan maçlarda NAZ, GÜLBEN ve DENİZ'in elendiği görülüyor.
KONYA 10K turnuvasında elemelerden çıkan ALTUĞ ÇELİKBİLEK, MERT DİNÇ ve OKTAY MERT UYAROĞLU ile wild cardlı EFE YURTAÇAN, ANIL YÜKSEL, DURUKAN DURMUŞ ve OĞULCAN DENİZ ana tabloda yer alıyor. İlk turda EFE ve ALTUĞ ile OKTAY ve ANIL karşılaşırken tamamlan maçlarda DURUKAN veda etti.
KAZAKİSTAN'da G3 serisi ITF JR ALMATA turnuvası ana tablosunda MERT ADANALI, EGEHAN SERTKAYA, SARP AĞABİGÜN ve EGE TOMEY yer alıyor.
Haftanın değerlendirmesi böyle. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.
Mete Yaylalı - 04 Haziran 2013
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...