matriks_levent_cup_2012ITFKadınlar Turu kapsamında düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen“matriks Levent Cup”ta teklerde yarı finalistler, çiftlerde definalistler belli oldu.

ITFKadınlar Turu kapsamında düzenlenen ve her yıl çok daha fazla ilgi toplayanLevent Cup, bu yıl “matriks Levent Cup” adıyla yine İstanbul LeventTenis Kulübü Derneği kortlarında oynanıyor. Ana sponsorluğunu bilişim firması Matriks’in üstlendiği turnuvanın diğer sponsorluklarını Acıbadem Hastaneleri ve Erikli Su paylaşırken teklerde yarı final eşleşmeleri, çiftlerdede finalin tarafları belli oldu.

 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen turnuvada, Cuma günü oynanan çeyrek finallersonunda teklerde son dörde kalan isimler belirlendi. Günün ilk buluşmasındaJapon Yuuki Tanaka, Rumen Ana Bogdan ile karşılaştı. İkinci turda Clubİstanbul@ Enka Tenis Akademisi’nin raketi İpek Soylu’yu zorlu birmüsabaka sonunda geçerek son sekize kalan Rumen tenisçi, Japon rakibinedirenemezken setleri 6-1 6-4 kazanan Tanaka ilk yarı finalist oldu.

 

Günün ikinci mücadelesinde turnuvanın 6 numaralı seribaşı Taylandlı Peangtarn Plipuech, Hint Sowjanya Bavisetti ile karşılaştı. Taylandlı raket maçı 6-4 / 6-4’lük setlere kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Japonlarüstün

Turnuvanınen büyük sürprizine imza atarak “matriks Levent Cup’ın” enyüksek sıralamalı raketi Japon Erika Takao’yu turnuva dışına itenvatandaşı Mari Tanaka da, Hint rakibi Rishika Sunkara’yı 6-16-1’lik setlerle geçerken zorlanmadı.

 

Günün son tekler karşılaşmasında, ikinci turda Büşra Kayrun’u eleyenHollandalı Indy De Vroome, Gülben Güldaş’ı saf dışı bırakan 7 numaralıseribaşı Japon Kanae Hisami ile mücadele etti. Japon oyuncu, maçı 6-1 6-4 ilekazanarak son dörde kaldı.

 

Bu sonuçların ardından yarı finalde iki Japon tenisçi Yuuki Tanaka-Kanae Hisamieşleşirken bir diğer Japon raket Mari Tanaka, Taylandlı Peangtarn Plipuech ilekarşılaşacak.

ÇiftlerdeEsen kardeşler veda etti

Çiftlerdeise başarılı bir performans ortaya koyarak yarı finale gelen Hülya Esen-Lütfiye Esen ikilisi, Japon Erika Takao-Remi Tezuka çiftinin karşısına çıktı.Türkiye’nin turnuvadaki son temsilcileri, ilk seti 6-3 ikinci seti de 6-1kaybederek turnuvaya veda etti.


Günün diğer çiftler yarı final müsabakasında Taylandlı ikili Nicha Lertpitaksinchai-Peangtarn Plipuech, Japon Mari Tanaka-Yuuki Tanaka ilemücadele etti. Taylandlı raketler maçı 6-2 6-3 ile kazanarak finale yükseldi.

 

Böylece çiftler finali Japonya’dan Erika Takao-Remi Tezuka /Tayland’dan Nicha Lertpitaksinchai-Peangtarn Plipuech arasında oynanacak.

 

Sert zeminde oynanan turnuvada tekler yarı final müsabakaları 18 AğustosCumartesi günü saat 13.00’de başlarken çiftler finali saat 16.00’daoynanacak. Turnuvanın kapanış günü olan 19 Ağustos Pazar günü ise tekler finalisaat 16.00’da oynanacak ve finali takiben ödül töreni ile turnuva sonaerecek.

 

Levent Tenis Kulübü Başkanı Ali Kurt, oldukça kaliteli mücadelelere sahne olanböylesi bir turnuvayı Levent Tenis Kulübü’nde düzenlemiş olmaktan dolayımutlu olduklarını belirtti. Başkan, final maçlarını izlemek üzere hafta sonutüm tenisseverleri kulübe davet etti.

 

17 Ağustos 2012 - Evren Özüyener - www.tenisdunyasi.net

 

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...