Bu haftayı değerlendirirken geçen haftaya bakarak gidelim.
 
11 Mart haftasının en önemli olayı kuşkusuz İPEK SOYLU'nun tenis tarihimize düştüğü bir not olacak : ITF JR G1 ŞAMPİYONLUĞU. Bundan önce de MELİS SEZER, BAŞAK ERAYDIN, CEM İLKEL ve yine kendisinin İLK olan sonuçlarını gördük. Sonuncusu çok önemli. Çünkü ITF JR turnuva serilerinde bundan sonra sadece GA serisi turnuvalar yer alıyor. İPEK ilk defa GA serisinde 16 sporcu arasında ülkemizi 2011 MEKSİKA turnuvasında temsil etmişti. 2012 WIMBLEDON ve AMERİKA AÇIK JR ve 2013 AVUSTRALYA AÇIK JR ile devam eden ilk 16 başarıları bizim tarihin de ilkleri aslında. Bu yazılarda adı geçen başarılı sporcularımızın hepsindeki ortak özelliği İPEK de taşıyor. Biz onun değerlerine bakalım, okuyucuyu fazla sıkmadan basit bir değerlendirme. İPEK 1996 doğumlu. 2010 yılı Kırgızistan. G5 serisi ilk turnuvasında final oynama başarısı gösteriyor. Bugüne kadar 38 hafta ITF JR serisi oynamış. 115 tek ve 100 çift maçı yapmış. Teklerde 81, çiftlerde 70 galibiyeti var. Etkileyici bu skorlar onu haftaya dünya gençler klasmanında 22 vey 23 yapacak. Genç sporcumuz bir yandan JR turnuvaları oynayıp klasmanda yükselirken aynı başarıyı WTA serisinde de gösteriyor ve bu hafta 690 no.
 
Neyse konu uzuyor "nasıl oluyor da oluyor" kısmı başka yazıya kalsın.
 
İPEK 'i kutlarken bu haftaya geçelim…
 
Bu hafta ITF Womens Antalya turnuvasında ana tabloda MELİS SEZER 2 no.lu seribaşı. SULTAN GÖNEN ana tabloya doğrudan giren diğer sporcumuz ve wild card ile de ÖYKÜ BOZ görünüyor. Fikstürler çekilmediği için diğer wc lar kime kullanılmış bilmiyorum. Elemede NAZ KARAGÖZ, EGE TOMEY ve TÜLİN DAĞILMIŞGÜL ilk turda kaybettiler. Burada ilginç bir isim var : SUSANNE ÇELİK. 18 yaşında Türk asıllı İsveç vatandaşı. Eleme ilk turda NAZ'ı mağlup etti.
 
ITF Mens Future Antalya turnuvasında ana tabloda 1 no.lu seribaşı MARSEL İLHAN. Wild Card ile TUNA ALTUNA da diğer Türk raketimiz. Elemelere katılan BARKIN YALÇINKALE, ANIL YÜKSEL, MUHAMMET HAYLAZ, EFE YURTAÇAN, CEM ERTÜRK ve SEFA SULUOĞLU ilk turlarda kaybettiler.
 
İPEK SOYLU geçen hafta Malezya başarısı ardından Filipinler'de. G1 serisi ITF JR Mitsubishi-Lancer turnuvasında 1 no.lu seribaşı. Bir zafer daha neden olmasın.
 
ITF JR G5 KATAR turnuvasında kalabalık bir Türk sporcu kafilesi bulunuyor. Kızlarda MÜGE TOPSEL 1 no.lu seribaşı. YAĞMUR AKDEMİR, MELİS BAYRAKTAROĞLU ve sadece takımımızın değil ay farkıyla turnuvanın da en küçük oyuncusu BERFU CENGİZ ana tablonun diğer isimleri. BERFU henüz 13 yaşında ve kariyerinin ikinci ITF JR turnuvasını oynuyor, dünya 1568 no. Elemeye katılan EREM AKYURT ne yazık ki ana tabloya çıkamadı. EREM 1998 doğumlu ve henüz 2. Turnuvasına katıldı. Tecrübe kazandıkça daha iyi sonuçlar alacaktır. Erkeklerde ALTUĞ ÇELİKBİLEK, EGEHAN SERTKAYA, SARP AĞABİGÜN ve ATA HERGÜNVARIM 4-7 arası seribaşlarında sıralandılar. ARDA ÜZÜMCÜ, MERT ZİNCİRLİ ve SİNAN ORHON da diğer Türk sporcuları. Sporcularımız gelecek haftayı da oynayacaklar.
Tüm gençlerimize başarılar diliyorum…
 
Mete Yaylalı
-----------------------------------------------------------------
ITF JR KATAR turnuvasında ATA HERGÜNVARIM, MÜGE TOPSEL ve BERFU CENGİZ bugün ÇEYREK FİNAL oynuyor.
ATA, 2 no.lu seribaşı Bosnalı KIJAMETOVIC ile karşılaşırken 1 no.lu seribaşı MÜGE'nin rakibi Sırp LUKIC. Turnuvanın en küçük sporcusu BERFU ise 3 no.lu seribaşı Alman NILSSON ile mücadele ediyor. Burada BERFU'ya bir parantez açmak gerek. 1999 doğumlu sporcumuz kariyerinin henüz 2. ITF JR turnuvasını oynuyor. Geçen yıl Kuveyt'ten teklerde 2.tur ve çiftlerde SKYE HOPPER ile birlikte final puanlarıyla klasmana giren BERFU bu hafta çeyrek final gördü. Özellikle 2.turda Rus LYUKSHINOVA karşısında aldığı 5-7 6-2 6-1 skorlu galibiyet çok önemli. Eğer MÜGE ve BERFU bu turu hasarsız geçerse yarı finalde karşı karşıya gelecek.
Çiftler turnuvasında yarı final maçları oynanıyor. Kızlarda MELİS BAYRAKTAROĞLU ve partneri Alman NILSSEN karşısında YAĞMUR AKDEMİR ile Mısırlı MARINA ALBERT olacak. Erkeklerde de benzer durum var. SARP AĞABİGÜN ve MERT ZİNCİRLİ karşısında rakip ALTUĞ ÇELİKBİLEK ve ARDA ÜZÜMCÜ.
 
Geçen hafta Malezya G1 şampiyonu sporcumuz İPEK SOYLU, Filipinler G1 haftasında bugün ev sahibi TANPOCO'yu 6-3 6-1 skorla geçti. 48 lik tabloda ilk turu bye geçen sporcumuz R16 da yarın oynayacak.
Sporcularımıza başarılar diliyorum.
 
Mete Yaylalı
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...