djokovicchamp2013Son iki yılın şampiyonu Novak Djokovic, finalde karşılaştığı Andy Murray'yi 6-7/7-6/6-3/6-2 ile geçerek Melbourne'deki krallığını sürdürdü.

 

2012 Amerika Açık finalinde beş sette Novak Djokovic’i alt ederek kariyerinin ilk Grand Slam zaferine ulaşan Andy Murray, son iki yılın şampiyonu Sırp rakibi önünde bir şampiyonluk daha arıyordu.

İki tenisçi de ilk sette oldukça temkinli bir oyun ortaya koydu. Agresif oynamaktan sakınan ikili basit hatalarla birbirlerine puan ikram etti. Djokovic bu sette beş servis kırma puanı elde etse de Murray bunların hepsini savundu. Hiç servis kırma puanı elde edemeyen Britanyalı, tie-break’e giden seti 7-2’lik tie-break oyunu ile hanesine yazdırdı.

 

Bu noktadan sonra oyunda daha üstün olan taraf dünya üç numarasıydı. İlk servislerinin oyuna girme oranını yükselten Murray, ikinci oyunda üst üste üç servis kırma şansını kullanamadı. İki tenisçi de bu sette bir daha servis kırma şansı bulamazken set tine tie-break’e gitti. Bu sefer tie-break’te daha iyi olan Djokovic’ti ve 7-3 ile setlere dengeyi getirdi.

 

Üçüncü set başlarken iki raket de henüz servis kıramamıştı. Bu setin sekizinci oyununa kadar da işler aynen devam etti. Bu oyunda arka arkaya üç kez servis kırma şansı bulan Djokovic, üçüncüsünde bunu başardı ve tenisseverlerin hasretle beklediği servis kırmayı da gerçekleştirmiş oldu. Sonrasında kendi servis oyununu rahat kazanan Sırp tenisçi 2-1’i yakaladı.

 

Dördüncü setin ikinci oyununda Murray bir servis kırma şansı buldu. Bunu savuşturan dünya 1 numarası bir sonraki oyunda rakibinin servisini çaldı ve kontrolü tamamen ele geçirdi. Bundan sonra arkasına bakmayan son iki yılın şampiyonu, Melbourne’de yine zafere ulaştı.

 

Bu sonuçla Djokovic, Açık Dönem’de Avustralya Açık’ı üst üste kazanan ilk tenisçi oldu.

 

eurosport.com - 27 Ocak 2013

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...