Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, sezonun üçüncü Grand Slam’i Wimbledon’a iyi bir başlangıç yaptı.

 

Bu hafta başında açıklanan WTA sıralamasında kariyerinin en yüksek klasmanı olan 152.'liğe yükselen Çağla, elemelerin ilk turunda ABD'li Jessica Pegula ile karşı karşıya geldi. Eleme turlarının 14 numaralı seribaşı olarak boy gösteren, dünya sıralamasında ise 135. basamakta yer alan Pegula önünde maça çok hızlı bir giriş yapan Çağla, ilk beş oyunu hanesine yazdırarak 5-0 öne geçti. Milli tenisçi, sonraki iki oyunu kaybederek durumun 5-2’ye gelmesine engel olamasa da, sekizinci oyunda yakaladığı ikinci set puanı şansını değerlendirdi ve ilk seti 6-2 ile kazandı.

 

İkinci set, büyük ölçüde karşılıklı kırılan servis oyunlarına sahne oldu. 1994 doğumlu Pegula, 4-4 eşitlikle girilen dokuzuncu oyunda ayak bileğini burkarken, Çağla ise kendi servis oyununa tutunarak skoru 5-4’e getirdi. Büyükakçay’ın maçı kazanmaya bir oyun uzaklıkta olduğu anda ise ABD’li genç raket, ayak bileğindeki problemden ötürü karşılaşmayı yarıda bıraktı. Böylece ilk seti 6-2 ile kazanan, ikinci sette ise 5-4 önde durumda bulunan Çağla, turu geçen taraf oldu.

 

İngiltere'nin başkenti Londra'daki çim zemin Grand Slam'inde ana tabloya yükselmek için iki maç daha kazanması gereken Çağla’nın bir sonraki rakibi ise Hırvat Ajla Tomljanovic olacak. Wimbledon’daki üçüncü denemesinde ilk kez eleme mücadelesinde ikinci turu yakalayan Çağla ile klasmanın 147. sırasında oturan Tomljanovic arasındaki buluşma yarın gerçekleşecek.

 

tenisdunyasi.net
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...