stosurwimb2012Erkekler mücadelesinin güçlü isimleri bir bir saf dışı kalırken, kadınlarda iddia sahibi raketlerden Samantha Stosur, Caroline Wozniacki, Na Li ve Dominika Cibulkova da Wimbledon'a veda etti.

 

Sezonun üçüncü Grand Slam'inin üçüncü günü geride kalırken, kadınlarda ileri turları görmesi beklenen dört raket Londra maceralarına nokta koydu.

 

Wimbledon'daki en iyi derecesi üçüncü tur olan Samantha Stosur, şu ana kadar elenen en yüksek sıralamalı kadın raket olarak kayıtlara geçti. Avustralyalı 5 numara, klasmanın 72 numarası Hollandalı Arantxa Rus'a 6-2, 0-6, 6-4 ile mağlup olmaktan kurtulamadı ve Roland Garros'taki yarı finalinin ardından moralli geldiği turnuvada parlak olmayan kaydını sürdürdü.

 

2012'e yılına klasman lideri olarak giren, ancak Avustralya Açık ile birlikte düşüşe geçen Caroline Wozniacki, hayranlarını üzmeye devam ediyor. 7 numara Woz, çok çekişmeli geçen mücadele neticesinde Avusturyalı Tamira Paszek'e 5-7, 7-6, 6-4 ile boyun eğdi. Wimbledon'a hazırlık turnuvalarından Eastbourne'de zafere uzanarak dikkatleri üzerine çeken Paszek, güçlü rakibi karşısında iki maç puanı çevirerek galibiyeti elde etti.

 

Organizasyonun 11 numarası Na Li, Rumen Sorana Cirstea'dan, 13 numara Dominika Cibulkova ise komşusu Klara Zakopalova'dan set koparamazken, Petra Çetkovska da ABD'li Sloane Stephens'a kaybederek elenen seribaşı tenisçilere eklendi.

 

RADWANSKA TER ATTI

Dünya üç numarası Agnieszka Radwanska, ilk turda Wimbledon efsanelerinden Venus Williams'ı geçerek büyük bir sürprize imza atan Elena Vesnina'nın daha fazla parlamasına izin vermedi. Polonyalı tenisçi, rakibine yalnızca üç oyun bırakırken, tabelaya 6-2, 6-1'lik skor yansıdı. Radwanska üçüncü turda ev sahibi raketlerden Heather Watson ile karşı karşıya gelecek.

 

Yaklaşık üç aydır uzak olduğu kortlara bir hafta önce Hollanda'daki hazırlık turnuvasında geri dönen Kim Clijsters, final göremediği tek Grand Slam'de rakiplerine gözdağı vermeyi sürdürüyor. Belçikalı tecrübe abidesi, Çek Andrea Hlavackova'ya 6-3'lük çift set ile üstünlük kurarken, seribaşı olarak boy göstermediği için 12 numara Vera Zvonareva'ya rakip oldu.

 

Turnuvanın geçen yılki etabında son dörde kalmayı başaran Sabine Lisicki, final seti 8-6 lehine sonuçlanan müsabakada Bojana Jovanovski'yi evine gönderirken, seribaşı raketlerden Maria Kirilenko ve Shuai Peng günü fire vermeden tamamladı.

 

tenisdunyasi.net - 28 Haziran 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...