Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İngiltere’nin Shrewsbury kentindeki turnuvada çeyrek finale yükseldi.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Shrewsbury’deki 75 bin dolarlık turnuvada ikinci turda İtalyan Nastassia Burnett’ı  6-2, 6-1’lik setlerle yenerek çeyrek finale yükseldi. Kariyerinde ilk kez 75 binlik turnuvada son sekize kalmayı başaran Büyükakçay, yarı finale çıkmak için YARIN, dünya sıralamasında 132. Sırada bulunan (2010’da 63’e kadar çıkmıştı) İsviçreli Stefanie Voegele ile karşılaşacak.

 

Bülent Gürkan - 19 Eylül 2012

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İngiltere’nin Shrewsbury kentindeki turnuvanın çeyrek finalinde iki maç puanı kaçırarak elendi.
 
Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, İngiltere'nin Shrewsbury kentindeki 75 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasına şanssız bir şekilde veda etti. Çağla, iki maç puanı kaçırdığı mücadelede İsviçreli Stefanie Vögele’ye 5-7, 6-1 ve 7-6 ile mağlup oldu.
 
Turnuvanın 3 numaralı seribaşı olan dünya sıralamasının 132 numası İsviçreli Vögele, 2 saat 20 dakika süren karşılaşmadan üç sette galip ayrılırken, maçın sonundaki tie-break 9/7 sonuçlandı. Tie-break’te iki maç puanından faydalanamayan Çağla, kariyerinde ilk kez 75 bin dolar seviyesinde yarı final yakalama fırsatını kullanamadı.

 

Bülent Gürkan - 20 Eylül 2012

 

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...