wimbledonserenavskvitovaSon Grand Slam zaferini 2010 Wimbledon'da elde eden Serena Williams, son şampiyon Petra Kvitova'yı geçerek bu özlemi aynı turnuvanın iki yıl sonraki ayağında dindirme yolunda büyük bir adım attı. Serena'nın yarı finaldeki rakibi Azarenka olurken, diğer eşleşme Radwanska ile Kerber arasında oluştu.

Toplam 16 milyon pound para ödüllü Wimbledon'da sona yaklaşılırken, kadınlarda Serena Williams-Viktoriya Azarenka ve Agnieszka Radwanska-Angelique Kerber yarı final eşleşmeleri oluştu.

 

Turnuva tarihin en başarılı isimlerinden Serena Williams, dev çim zemin organizasyonuna şampiyonluk unvanını koruma hedefiyle gelen Petra Kvitova'nın bu planı gerçekleştirmesine izin vermedi. Londra'da dört kez mutlu sona ulaşan, iki kez ise ikincilikte kalan Serena, kariyerinin ilk ve tek Grand Slam zaferine geçen yıl burada uzanan Kvitova'yı ilk servislerinden %86 oranında puan çıkardığı ve 13 ace bombaladığı 6-3, 7-5 ile biten karşılaşma neticesinde turnuvanın dışına itmesini bildi.

 

Serena'nın yarı finaldeki rakibi ise Viktoriya Azarenka olacak. Finale yükselmesi halinde klasman liderliğini yeniden ele geçirecek olan Azarenka, hazırlık duraklarından Eastbourne'da büyük ödülü kucaklayarak çimdeki iddiasını kanıtlayan ve bu çıkışını Wimbledon'da da sürdüren Tamira Paszek'in daha da ileri gitmesine engel oldu. Bir önceki maçındaki 12/14'lük file önü puanı oranıyla etkili olan Vika, Avusturyalı Paszek önünde de bu alanda 11/13'lük bir başarı sağlarken maçı 6-3 ve 7-6(4) ile hanesine yazdırdı.

 

Diğer yarı final buluşmasının tarafları ise kıyasıya geçen üç setlik galibiyetlerle turlamayı başardı. İki Alman raketi karşı karşıya getiren randevuda Angelique Kerber ile Sabine Lisicki kozlarını paylaştı. Son yarı finalistlerden Lisicki önünde 6-3, 6-7(7), 7-5 ile gülen Kerber, 2011 Amerika Açık ile yükselişe geçen kariyerinde önemli bir işe daha imza attı. Maçın Kerber'e gitmesindeki önemli istatistiklerden biri ise Lisicki'nin kazanma vuruşlarındaki 57-19'luk bariz üstünlüğünün basit hatalara (50-13) da yansımasydı.

 

Günün en uzun mücadelesi ise Agnieszka Radwanka ile Maria Kirilenko arasında oynandı. Kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğu arayan dünya 3 numarası Radwanksa, Maria Şarapova'nın elenmesiyle Ruslar'ın tek temsilcisi olarak kalan Kirilenko'ya 170 dakika süren ve uzun rallilerin düellesuna sahne olan yüzleşmede 7-5, 4-6, 7-5 ile üstünlük kurarak en iyi Wimbledon derecesini geliştirdi.

 

Kadınlar yarı final maçları 5 Temmuz Perşembe günü yapılacak.

tenisdunyasi.net / Ali Katipoğlu - 4 Temmuz 2012

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...