murraywimbledon2012Wimbledon'da tek erkekler yarı finalistleri belirlendi. Üst bölümde Novak Djokovic ve Roger Federer'in eşleştiği mücadelenin alt tarafında Andy Murray ve Tsonga eşleşti.

 

 

Wimbledon'da tek erkekler yarı finallerinin adı kondu: Djokovic-Federer, Murray-Tsonga.

Dünya sıralamasında 1 numarayı almak için yarı finalde Novak Djokovic'i yenmesi gereken Roger Federer, yarı finalde Sırp tenisçiyle eşleşti. Çeyrek final maçında Rus Mikhail Youzhny ile oynayan Federer, 6-1, 6-2, 6-2'lik skorla tur atladı. İsviçreli tenisçi, sadece 13 hata yaptığı maçta 20 servis kırma puanının altısını değerlendirdi. Federer'in ilk servisindeki 41'de 36'lık kazanma oranı da dikkat çekti.

Novak Djokovic ise üst üste dokuzuncu Grand Slam yarı finalini yakaladığı turnuvada, Florian Mayer'i üç sette geçerek yoluna devam etti. Nole, Alman tenisçiye 6-4, 6-1, 6-4 ile üstünlük sağlarken, puan vuruşlarında 50-14 gibi büyük bir fark yarattı.

Alt bölümdeki çeyrek finaller ise dört set sürdü. Andy Murray, set puanı çevirdiği ikinci seti çevirdikten sonra maça döndü. David Ferrer önünde 3 saat 52 dakikada 6-7, 7-6, 6-4 ve 7-6 ile kazanan Murray, Wimbledon'da üst üste dördüncü yarı finalini buldu. Rakibinin 12 servis kırma puanının 10'unu kurtaran Andy, ilk servisinden de yüzde 80 ile puan çıkardı.

Murray rakibi, 2011'de de Wimbledon yarı finali bulan Jo-Wilfried Tsonga oldu. Alman Philipp Kohlschreiber'i 7-6, 4-6, 7-6 ve 6-2 ile geçen Tsonga, karşılaşmada 17 ace kaydetti. Fransız tenisçi, kariyerinin dördüncü slam yarı finaline yükseldi.

İki tenisçi arasında 2010'da Wimbledon'da oynanan maçı dört sette kazanan Murray, toplamda da Tsonga'ya karşı 5-1 önde. Federer ise, son yedi maçta altı kez kaybettiği Djokovic'e karşı 14-12'lik galibiyet üstünlüğüne sahip.
tenisdunyasi.net - 5 Temmuz 2012

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...