968658-murraydiveAndy Murray, Britanya'nın 74 yıl sonra Wimbledon'da ilk finalisti oldu. Yarı finalde Jo-Wilfried Tsonga'yı dört sette geçen Murray, Pazar günkü şampiyonluk maçında Federer'in rakibi oldu.


 

Wimbledon'da tek erkeklerin ikinci finalisti, Jo-Wilfried Tsonga'yı 6-3, 6-4, 3-6, 7-5'lik setlerle yenen Andy Murray oldu. Son üç yılda bu turnuvaya yarı finalde veda eden Murray, 1938'de final oynayan Bunny Austin'den 74 yıl sonra Adalıları finalde temsil edecek ilk tenisçi unvanına ulaştı.

Yarı final maçında ilk iki seti 70 dakikada 6-3 ve 6-4 ile kazanan Murray, üçüncü sette üç tane servis kırma şansını kullanamadı ve Tsonga, bu seti kazanarak maçı uzattı. Son sette de 1-3 geriye düşmesine rağmen toplarlanıp eşitliği bulan Tsonga, setin sonunda servisini kaptırınca mücadelenin galibi belli oldu.

Murray, servis karşılamada yüzde 41'e ulaştığı bu maçta sadece 12 basit hata yaparken, Jo-Wilfried Tsonga için bu rakam 42 olarak gerçekleşti. Tsonga'nın ezici servislerine karşı büyük direnç gösteren Murray, dört kez servis kırdığı mücadeleyi galip bitirerek kariyerinin dördüncü slam finaline adını yazdırdı.

Andy Murray, 2008 Amerika Açık ve 2010 Avustralya Açık'ı Roger Federer'e, 2011 Avustralya Açık'ı ise Novak Djokovic'e kaybetmişti.
tenisdunyasi.net - 6 Temmuz 2012

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...