nadalvsbelucciwimbDizindeki sorun devam eden Rafael Nadal, sezonun kapanış Grand Slam'i Amerika Açık'ta yer alamayacağını açıkladı.

 

Olimpiyat Oyunları'nda sakatlığı nedeniyle unvanını koruyamayan Rafael Nadal, 27 Ağustos'ta başlayacak olan Amerika Açık'tan da çekildiğini açıkladı. Başarılı raket, dizindeki sakatlıkla ilgili devam eden tedavi sürecinden dolayı New York'taki mücadelede yer alamayacak. İspanyol tenisçi, kendisine desek veren taraftarlarına teşekkür ederken, daha önce hiç atlamadığı Amerika Açık'ta mücadele edemeyecek olmanın kendisini üzdüğünü belirtti.

2010'da Amerika Açık şampiyonu olarak Grand Slam serisini tamamlayan Rafa, geçtiğimiz yıl da Flushing Maedows'taki kortlarda final oynama başarısı göstermişti. Cincinnati ve Amerika Açık'taki puanlarının düşmesi, Nadal'ı şimdilik klasmanda en kötü dördüncü sıraya geriletecek. Ancak İspanyol tenisçinin sezonun geri kalan bölümü için de bir kaç turnuva atlayabileceği, hatta sezonu kapatabileceği yorumları da yapılıyor. 

2009 yazında da dizinden benzer bir sorun yaşayan Rafa, son altı yıl içinde sadece Wimbledon 2009'da yer alamadı. İspanyol tenisçi, bu yıl Londra'daki slam'in ikinci turunda Lukas Rosol'a yenildiğinden bu yana maç oynamadı.

 

15 Ağustos 2012 - www.tenisdunyasi.net

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...