ptt-ankara-cup-ii-de-en-iyiler-belirlendi-4192836_300Ankara Tenis Kulübü yakala.co kortlarında oynanan Ankara'nın en büyük para ödüllü tenis turnuvasında final maçları oynandı. 


ITF tarafından, kadın tenisçilerin dünya sıralamasında daha üst sıralara çıkabilmeleri ve daha üst seviyede turnuvalara katılım hakkı kazanabilmelerini sağlamak amacıyla, "ITF Women Pro-Circuit, 50.000 USD" kategorisinde düzenlenen PTT Ankara Cup II final müsabakaları ile sona erdi. TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'dan sonra bu yıl ülkemizde düzenlenen en önemli kadınlar turnuvası olan PTT Ankara Cup II, dünyanın yaklaşık 30 ülkesinden 60'ın üzerinde tenisçiyi ağırladı. 

Tekler Finalinde dünya sıralamasında 258. sırada olan Ana Savic şampiyon oldu. Tek Kadınlar final karşılaşmasının ilk setinde başa baş bir mücadele vardı. Bu seti 7/5 almayı başaran Puig, ikinci seti rakibi Savic'in 6/3 kazanmasına engel olamadı. 

Final setinde yaşanan başa baş mücadelenin ardından oyunun kontrolünü ele geçiren Ana Savic üst üst aldığı sayılarla oyunu 6/4 kazanarak şampiyon oldu. Ödülünü Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural'dan alan Hırvat raket Ana Savic çok iyi bir sezon geçirdiğini ve seyircilerin desteği sayesinde maçı kazanabildiğini belirtti. 

ÇİFTLER FİNALİNİ POLONYALI EKİP M.LİNETTE – K.PİTER KAZANDI 

Çiftler finalinde Buryachok – Solovieva'yı 6/2- 6/2'lik setlerle yenen Polonyalı takım Linette – Piter şampiyon oldu. Ödüllerini PTT Genel Müdürü ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural'dan alan Polonyalı ekip mutluluklarını dile getiren kısa bir konuşma yaptılar. 

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi turnuva sonunda yaptığı değerlendirmede, "Tüm Türkiye'nin dikkatini tenise çekmek için geçen yıl TEB BNP Paribas WTA Championships'in isim sponsorluğunu üstlenerek işe koyulduk." diyerek şunları söyledi: 

"İkinci adımda ise tenisi televizyondan izlenen bir spor olmaktan çıkarmak için Türkiye Tenis Federasyonu ile turnuvadaki işbirliğimizi geliştirdik ve yeni bir platforma taşıdık. Banka olarak TTF'nin ana sponsoru olduk. 5 yıllık bu sponsorluk anlaşması ile tenisi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz. 

Tenis bizim için uzun soluklu yatırım yapacağımız bir alan. Bu nedenle bir bütçe ile kendimizi sınırlandırmadık. Türkiye'de tenisi yaygınlaştırıp, sokağa indirinceye ve Türkiye'nin tenis yıldızlarını yaratıncaya kadar yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu alanda ülke olarak çok daha büyük potansiyele sahibiz ve önümüzde gidilecek yol var. Amacımız bugün sayısı 5 milyona yaklaşan ve 2020'de 10 milyona ulaşacağı tahmin edilen dünyadaki lisanslı tenis oyuncuları arasında Türkiye'den de önemli raketlerin yer alması."

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...