marselgrasscourt_wimbledonSezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon'da ana tabloya kalabilmek için eleme turlarında boy gösteren Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçay, istediklerini elde edemedi. Marsel elemelerin ikinci, Çağla ise ilk turunda turnuvaya veda etti.

 

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Şampiyonası'nın eleme turlarında sahne alan Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçay, rakiplerine boyun eğerek ana tablo şanslarını yitirdiler.

 

Sezonun üçüncü Grand Slam'inin elemelerindeki ilk maçında Taylandlı Danai Udomchoke'ye 3-6, 6-3, 6-4'lük setlerle üstünlük kuran Marsel, ikinci turda Fransız Guillaume Rufin ile kozlarını paylaştı. Klasmanın 162. basamağında bulunan ve ilk kez karşılaştığı 22 yaşındaki rakibine 6-4'lük çift set neticesinde mağlup olan Marsel, sezonun önceki Grand Slam'lerinde olduğu gibi ana tablonun uzağında kaldı.

 

Korta çıkan bir diğer milli raket Çağla Büyükakçay da dev çim zemin organizasyonundan eli boş ayrılmak zorunda kaldı. Son olarak Nottingham'da katıldığı 50000 Dolar para ödüllü turnuvada elemeleri aşmayı başaran Çağla, toplamdaki yedinci Grand Slam, Wimbledon'da ise ikinci deneyimini yaşarken, ilk karşılaşmasında Fransız Claire Feuerstein'e yenilmekten kurtulamadı. Dünya sıralamasının 130, elemelerin ise 13 numarası Feuerstein ile giriştiği kıyasıya mücadeleyi 6-3, 6-7(2), 6-4 ile kaybeden Çağla, bir Grand Slam'in tek kadınlar kategorisinde ana tablo oynama başarısı gösteren ilk Türk tenisçi olma hedefini gelecek turnuvalara bıraktı.

 

20 Haziran 2012 - tenisdunyasi.net

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...