Grand Slamler arasında en eskisi ve en prestijlisi olan Wimbledon 24 Haziran ve 7 Temmuz tarihleri arasında oynanacak.

Geçen senenin şampiyonları Roger Federer ve Serena Williams’ın unvanlarını korumaya çalışacağı turnuva bu sene 127. kere düzenlenecek.

 

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın düzenlendiği “All England Tenis ve Kriket Kulübü” nün yaptığı açıklamaya göre, 16,1 milyon sterlin olan toplam para ödülü de yüzde 40 artışla 22,6 milyon sterline yükseldi.

 

Yeni yapılan düzenlemelerde ayni zamanda sporcuların şikâyetlerine de kulak verildi. Roland Garros arkası, toprak kort sezonundan çıkan tenisçiler, yeterince dinlenememekten ve çim zemine uyum sağlamak için yeterince zamanlarının olmadığından yakınıyorlardı. İste bu sebepten, 2015 yılından itibaren Wimbledon’ın 1 hafta geç başlamasına karar verildi. Böylece tenisçilerin, Roland Garros ‘tan çıktıktan sonra, bu en prestijli Grand Slam’e hazırlanmak için 3 hafta zamanları olacak.

 

Bunun dışında önemli bir düzenleme de 1 numaralı kortla ilgili. 2019 yılında tamamlanması beklenen tadilat ile merkez kortta olduğu gibi 1 numaralı korta da kapanabilir tavan sistemi yapılacak. Böylece yağmurdan kaynaklı gecikmeler de en aza indirilmiş olacak.

 

teniskurdu.com

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...