tsongaolympicJo-Wilfried Tsonga ile Milos Raonic arasındaki ikinci tur kapışmasının final seti 25-23 ile sonuçlanırken, Olimpiyatlar tarihinin en uzun tenis maçı olarak arşivlerdeki yerini aldı.

 

All England Club kortlarında devam eden Olimpiyat Oyunları'nda son on altı isim belirlenirken, güne damgasını vuran buluşma Jo-Wilfried Tsonga ile Milos Raonic arasındaydı.

Fransızlar'ın en büyük umudu Tsonga ile Kanada tenisinin genç yıldızı Raonic'in ikinci turdaki eşleşmesinde ilk seti 6-3 ile Tsonga cebine koyarken, ikinci sette aynı tarieyi rakibine uygulayan taraf Raonic oldu ve maç final setine gitti.
Ne olduysa da bu sette oldu. İki güçlü servisçinin, servis attıkları oyunları kaptırmaması neticesinde durum 24-23 Tsonga lehine kadar geldi. 21 yaşındaki Raonic'in servisinde 0-40'ı bulan "tenisin Muhammed Ali'si" lakaplı Tsonga, eline geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendirdi. Tam 3 saat süren final seti 25-23 sona ererken, maçın tamamı 3 saat 57 dakikaya yayıldı.
1988 Seul Olimpiyatları'ndaki çift kadınlar mücadelesinde Kanadalı Carling Basset-Seguso/Jill Hetherington ikilisinin Arjantinli Gabriela Sabatini/Mercedes Paz ortaklığına 7-6, 5-7, 20-18'lik üstünlük kurduğu maçın sahip olduğu "Olimpiyatlar'daki en fazla oyunlu maç" rekorunun yanı sıra "Olimpiyatlar'da en fazla sayıda oyuna sahne olan final seti" rekorunu da tarihe gömen Tsonga-Raonic ikilisi, herkesin aklına aynı spor kompleksinde düzenlenen Wimbledon'ın 2010 ayağındaki 11 saat 5 dakikalık, epik John Isner-Nicolas Mahut yüzleşmesini de getirdi.
Kıyasıya maçta Raonic'in 23 ace'ine, ürettiği 17 ace ile karşılık veren 5 numaralı seribaşı Tsonga'yı çeyrek finale yükselme yolunda İspanyol Feliciano Lopez bekliyor. 2008 Pekin Olimpiyatları şampiyonu Rafael Nadal'ın Londra'dan çekilmesiyle organizasyona dahil edilen Lopez ise 9 numaralı seribaşı Juan Monaco'yu 6-4, 6-4 ile devirdi.

NOLE BU KEZ RAHAT
 
İlk maçında İtalyan Fabio Fognini engelini üç sette aşan dünya 2 numarası Novak Djokovic, bu kez klasına yakışan bir performans sergiledi. Tecrübeli Andy Roddick'i yalnızca 54 dakikada 6-2, 6-1 ile üzen Nole, Hırvat Marin Cilic'e diş geçiren Avustralyalı kurt Lleyton Hewitt ile eşleşti.

Büyük Britanya'nın madalya umudu Andy Murray de yoluna devam etmesini bildi. Wimbledon finalinde Roger Federer'e boyun eğerek ikincilikte kalan Murray, Fin Jarkko Nieminen'i 6-2, 6-4 ile geçerken, 4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer de Sloven Blaz Kavcic önünde 6-2, 6-2'lik kolay bir galibiyete ulaştı.

tenisdunyasi.net / Ali Katipoğlu

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...