federerwimb2012İsviçreli Roger Federer, yağmur nedeniyle 40 dakika duran Wimbledon finalinde İskoç Andy Murray'yi 4-6, 7-5, 6-3 ve 6-4'lük setlerle mağlup etti. 17. Grand Slam'ini kazanan 'Yaşayan Efsane' 7. Wimbledon şampiyonluğuna ulaştı.

 

7. kez Wimbledon şampiyonu olarak Pete Sempras'ın rekoruna ortak olan Roger Federer, dünya sıralamasında 1 numaraya yükseldi.

 

Merkez kortta yapılan maçta 30 yaşındaki Federer, kariyerinin ilk Wimbledon finalini oynayan Murray'yi 4-6, 7-5, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenerek 2 yıl aradan sonra yeniden Wimbledon'da şampiyon oldu. Federer, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2009 yıllarında Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşmıştı.

 

ÜNLÜLER MAÇA AKIN ETTİ

Şampiyonluk ödülü olarak 1 milyon 150 bin sterlin kazanan Federer, yeniden dünya klasmanında 1 numaraya yükseldi. 1938'den bu yana Wimbledon finaline çıkan ilk Britanyalı olan ve tribünlerin büyük desteğini alan İskoç Andy Murray karşısında "deplasmanda" mücadele eden Roger Federer, maçın ardından büyük sevinç yaşadı.

 

Mücadeleyi izleyenler arasında Prenses Kate Middleton, İngiltere Başbakanı David Cameron, Sir Alex Ferguson, David-Victoria Beckham gibi isimler vardı.

 

"KAHRAMANIM SAMPRAS İLE DURUMUMU EŞİTLEDİM"

Roger Federer, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Murray'nin çok iyi ve istikrarlı bir tenisçi olduğunu, bir gün mutlaka Grand Slam şampiyonu olacağını söyledi. Wimbledon'daki son birkaç maçında çok iyi oynadığını ifade eden Federer, ''Daha mutlu olamam. Burada yeniden kazanmak harika bir duygu'' dedi.

 

Wimbledon'da 7. kupasını almasıyla ilgili ise Federer, ''Böylece, kahramanım olan Pete Sampras ile durumumu eşitlemiş oldum. Harika bir duygu'' ifadesini kullandı.

 

Federer, yeniden dünya klasmanında ilk sıraya yerleşmesiyle ilgili de hiçbir zaman inanmaktan vazgeçmediğini kaydetti. Federer'in ikiz kızları kupa törenini annelerinin kucağında izledi.

 

MURRAY GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Andy Murray ise maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde, gözyaşlarına hakim olamadı ve ''Şampiyonluğa yaklaşıyorum'' dedi. Konuşmakta zorlanan Murray, Federer'i tebrik ederek, ''30 yaşındaki bir tenisçi için hiç de kötü değil. Tebrik ediyorum, Roger bunu hak etti'' diye konuştu.

 

Antrenörü ve ailesinin oturduğu locaya doğru bakamayacağını, yoksa yeniden ağlamaya başlayacağını ifade eden Murray, seyirciye desteğinden dolayı teşekkür etti. Murray'nin konuşması sırasında annesi ve kız arkadaşının yanı sıra maçı izleyen birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

 

HaberTürk  -  8 Temmuz 2012

 


Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...