Degerli tenisseverler,

 

Kaptanligini yapmis oldugum ve Cafer Sen, Ali Tezis, Faik Omer Ersoy ve Ali Turk'ten olusan 60+ erkek Super Senyor Milli Takimimiz Hirvatistan'in Umag Sehrinde yapilan Dunya Super Senyor Takim Sampiyonasinda 28 takim arasinda 14. sirayi alarak sampiyonayi tamamlamistir. Oncelikle gitmis oldugumuz Hirvatistanin Umag sehri Hirvatistan Acik ATP turnuvasinin oynandigi lokal. 60 kadin ve 60 erkek takimlarimiz bu turnuvanin oynandigi kortlarda maclarini yaptilar. Sahane bir merkez kort ve etrafinda diger kortlar yeraliyordu. Diger yas gruplarinin takimlari yakin civarda bulunan baska kuluplerin kortlarinda maclarini tamamladilar. Arada bir bizi de baska kortlara yollama mecburiyeti oldu.

 

Katilmis oldugum kaptanlar toplantisinda kura cekiminde olusturulan 4 adedi 3 lu, 4 adedi de 4 lu 8 gruba 12 aded seribasi yerlestirildi. Turkiye 13. oldugundan seribasi olamadi. Takimimiz Fransa'nin seribasi oldugu C grubuna isim cekilmesi ile Polonya ile birlikte yazildi. Garip bir tesaduf olarak gecen sene de bu 3 takim ayni gruptaydik ve Polonyayi yenerek 2. likle gruptan cikmistik.

 

Ilk macimiz kura geregi pazartesi gunu Polonya ile yapildi.Ilk karsilasmada 2.No lu teniscimiz Ali Tezis basarili bir oyunla 2-1 kazanarak durumu 1-0 yapti. Ikinci karsilasmada 1 No lu teniscimiz Cafer Sen denk gecen macta rakibine 2-0 yenildi ve durum 1-1 oldu. Sonucu belirleyecek cift macinda F.Omer Ersoy ve Cafer Sen den olusan takimimiz karsilasmayi 6/4-6/0 ile 2-0 kazanarak ekibimize grup 2.ligi ve daha sonra 9.-16.lik icin oynama yolunu actilar.

 

Sali gunu macimiz yoktu. Fransa Polonya'yi 3-0 yendi.

 

Carsamba gunu rakibimiz grubun seribasi ve turnuvanin da favorilerinden Fransa idi. 2 Nolu teniscimiz Ali Turk 2-0 kaybetti. 1 Nolu teniscimiz Ali Tezis 2-0 kaybetti. Cift macinda F.Omer Ersoy ve Cafer Sen de 2-0 kaybettiler ancak bu macin 3/6-6/7(6) bitmesi ve basabas bir mucadeleye sahne olmasi ekibimizi umitlendirdi. Fransa'nin turnuva finalinde ABD ye 2-1 yenilerek 2. oldugunu da eklemeden gecmeyeyim.

 

Bu sekilde Grubu 2. sirada bitiren ekibimiz 9.-16. dereceler icin playoff maclari yapma hakkini elde etti. Playoff ta ilk rakibimiz Isvicre oldu. Persembe gunu siddetli yagmur programi aksatti. Maclar ancak 15.00 te baslayabildi. Firtina ise tenis oynamayi cok zorlastiriyordu. 2 No da Ali Tezis 4-1 onde goturdugu ilk seti ve yine basabas oynadigi 2. seti kaybetti. 2 No da Cafer Sen de basabas oynadigi maci 2-0 kaybetti. Cift macinda F.Omer Ersoy ve Ali Turk ilk seti kazanmalarinin ardindan ikinci sette de ustun durumda iken karanlik cokunce mac bitemedi ve isik ta olmadigindan programin uzamasi nedeniyle hakemler bu maci tamamlatmadilar ve degerlendirme disi biraktilar. Boylece 9.-12. dereceler icin oynanan bu maci Isvicre 2-0 kazanmis oldu. Yazik oldu dogrusu.

 

Cuma gunu rakibimiz 13.-16. dereceler icin Romanya idi. 2 No da Ali Tezis rakibini 2-0 yenerek ekibimize avantaj sagladi. 1 No da Cafer Sen rakibine 2-0 yenilince is yine cift macina kaldi. Sonucu belirleyecek macta F.Omer Ersoy ve Cafer Sen rakiplerini 2-1 yendiler ve boylece ekibimize 13.-14. dereceler icin oynama yolu acildi.

 

Son gun Italya'ya karsi 2 No da Ali Turk ve 1 No da Ali Tezis rakiplerine 2-0 yenildiler. Cift macinda ise F.Omer Ersoy ve Cafer Sen Italyan ekibini 2-0 yenerek teselli galibiyeti aldilar. Boylece mac 2-1 Italya'nin galibiyetiyle sonuclandi.

 

Bu suretle ekibimiz 28 takim arasinda 14. sirayi aldi. Gecen sene 24 takim arasinda 11. olmustuk. Istikrarli bir sonuc oldugunu dusunuyorum.

 

Takim arkadaslarimla birlikte bu Dunya Sampiyonasina katilarak ulkemizi iyi bir sekilde temsil etmis olmaktan buyuk mutluluk ve gurur duyduk. Bunu sizinle paylasmak istedik. Yine 22 takim arasinda 11. olarak buyuk basari gosteren 60 bayan takimimizi da kutluyoruz. Tabii ki tum diger ekiplerimizi de.

 

Yasadigimiz bazi olumsuzluklara gelince, onceden bize maclarimizi ATP Stadium ve yan kortlarinda yapacagimiz ve otelimizi buna gore secmemiz soylenmisti. Ilk 2 macimizi burada yaptik, derken sonraki 2 gun maclarimizi bizi otobusle goturdukleri 15-20 km uzakta daha uygunsuz kortlarda yaptirdilar, isiksizliktan bir macimiz sonuclanamadi. Son gun ise macimizin diger maclar bittikten sonra yapilacagi ilan edildi. Yerinde mudahale ile cozum bulunmasini sagladik. Sikayetlerimize aldigimiz cevap ise bizi memnun etti "Ne yapalim burasi Alibey degil".

 

Turnuva sonucunda 60+ Erkekler

 

1.ABD,2.Fransa,3.Almanya,4.Avustralya,5.Avusturya,6.Kanada,7.Danimarka,8.Cek Cumhuriyeti,9.Ispanya,10.Ingiltere,11.Norvec,12.Isvicre,13.Italya,14.Turkiye,15.Finlandiya,16.Romanya,17.G.Afrika,18Hirvatistan,19.Isvec,20.Polonya,21.Bolivya,22.Japonya,23.Meksika,24.Irlanda,25.Ukrayna,26.Yeni Zelanda,27.Belcika,28.Estonya seklinde siralandilar.

 

F.Ömer Ersoy - 8 Ekim 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...