Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İsrail’de boy gösterdiği 25 bin Dolar ödüllü uluslararası turnuvada çeyrek finale yükseldi.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, İsrail’de oynadığı turnuvada bir önceki gün elde ettiği üç saatlik galibiyetin ardından çıktığı ikinci tur maçında sıkıntı yaşamadı ve adını son sekize yazdırdı.

 

Herzliya kentindeki 25 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasına üç numaralı seribaşı olarak katılan Büyükakçay, büyük bir çekişmeye sahne olan açılış turu maçında İspanyol Nuria Parrizas-Diaz’ı geçtikten sonra Ukraynalı genç raket Marianna Zakarlyuk ile kozlarını paylaştı. Çağla, rakibinin servisini üç kez kırmayı başardığı ilk seti 35 dakikada 6-2 ile tamamlarken, Zakarlyuk’un ikinci set henüz başlamadan mücadeleden çekilmesiyle galibiyete uzandı.

 

Bu sonuçla çeyrek finale yükselen Büyükakçay’ı bir sonraki turda bir başka Ukraynalı Anastasiya Vasilyeva bekliyor. Özellikle yaz döneminden bu yana elde ettiği başarılı derecelerle dikkat çeken Vasilyeva, dünya sıralamasının 221. basamağında yer alıyor.

 

------------ / -------------------------

 

İsrail’deki 25 bin Dolar ödüllü ITF turnuvasında mücadele veren Çağla Büyükakçay, çeyrek finalde Ukraynalı rakibini eleyerek kupaya bir adım daha yaklaştı.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, İsrail’in Hezliya kentinde gerçekleşen Marjorie Sherman Steele Açık ITF turnuvasında yarı finale ulaştı.

 

25 bin Dolar para ödüllü organizasyonda sırasıyla İspanyol ve Ukraynalı rakiplerini geçen Çağla, üçüncü maçını yine bir Ukraynalı tenisçi Anastasiya Vasilyeva ile yaptı. Son dönemdeki başarılı sonuçlarıyla dikkat çeken rakibi karşısında ilk sette 5-3 geriye düşmesine rağmen oyundan kopmayan Büyükakçay, yakaladığı üç oyunluk seriyle 6-5 öne geçse de bir sonraki oyunda Vasilyeva’nın servisine tutunmasıyla uzayan set, 7/4’lük tie-break neticesinde Ukraynalı rakete gitti.

 

İkinci sette dizginler tamamıyla Çağla’nın elindeydi. Birinci servislerinden %88 ile puan çıkarmayı başaran milli tenisçi, rakibine oyun şansı dahi tanımadığı 22 dakikalık set ile maçı final setine taşıdı. Karşılıklı kırılan servis oyunlarıyla başlayan üçüncü setin sonlarında vitesi arttıran taraf, dünya sıralamasının 149 numarası Çağla’ydı. Skor 4-4 iken, Vasilyeva’nın servisini kırarak avantajı eline geçiren milli tenisçi, son oyunda hata yapmadı ve tam iki buçuk saat sonunda 6-7, 6-0, 6-4’lik setlerle maçı noktalamasını bildi.

 

RAKİP YİNE UKRAYNALI

Temmuz ayında İstanbul’da oynadığı turnuvadan bu yana teklerdeki ilk yarı finalini yakalayan Büyükakçay, final öncesindeki mücadelesini yine bir Ukraynalı raket önünde verecek. Herzliya’da bir numaralı seribaşı olarak boy gösteren Julia Glushko’yu deviren Yuliya Beygelzimer ile eşleşen Çağla, dünya sıralamasında bir dönem 83. basamağa kadar yükselen rakibiyle 2009’da yaptığı tek buluşmada mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

Bülent Gürkan - 24.10.2013

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...