Geçen hafta oyandığımız FED CUP maçlarında biraz yüreğimiz ağzımıza gelse de son karşılaşmada Gürcistan'ı mağlup ederek GRUP 1 'de kalmayı başardık. ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY, PEMRA ÖZGEN, BAŞAK ERAYDIN ve İPEK SOYLU ile kaptanımız ALİ GÖREÇ 'i kutluyorum. Uzaktan bakınca belki "alt tarafı grupta kaldık" diye düşünenler olabilir. Fakat biz bu gruba 10 yıl sonra ilk defa yükseldik ve Grupların en üst basamağı burası. Bundan sonrası WORLD GROUP zaten. Dolayısıyla bu grupta tutunmamız çok önemli. Ben bu başarıyı çok önemsiyorum ve dünya kortlarında başarılı bu sporcularımız ile gelecekte World Group içinde mücadele edeceğimize inanıyorum. Tebrikler kızlar…
 
Bu haftaya baktığımızda İsrail'deki Fed Cup maçlarından ayağının tozuyla gelen ve havalimanında uçak değiştirip Mısır'da 10,000 USD ödüllü ITF turnuva serisine başlayan İPEK SOYLU'yu görüyoruz. İPEK Mısır'da Sharm El Seikh turnuvası ana tabloda ilk tur maçını 5 no.lu seribaşı Slovak ANJA PRISLAN ile yapacak. PRISLAN 27 yaşında ve 521, İPEK ise 17 yaşında ve 786 no.
Benzer bir durum da PEMRA ÖZGEN için geçerli. PEMRA da İsrail'den gelir gelmez 10,000 USD ödüllü ITF Almanya Leiman turnuvasında ana tabloda 1 no.lu seribaşı. İlk turda Çek TEREZA MALIKOVA ile oynuyor. PEMRA 26 yaşında 284 ; MALIKOVA da 21 yaşında 617 no.
 
Yine ITF serisinde Antalya turnuvaları devam ederken kadınlarda wc ile ESEN KÖKÇE ve CEYLİN GÜNAY ana tabloda oynuyor. CEYLİN henüz 14 yaşında ve ilk defa bir profesyonel turnuvada ana tablo oynuyor. Erkeklerde ana tabloda MARSEL İLHAN 1 no.lu seribaşı olarak yer alırken BARIŞ ERGÜDEN, DURUKAN DURMUŞ ve BERK İLİESCU diğer sporcularımız.
Bu haftalık turnuva haberleri bu kadar.
 
Tüm sporcularımıza başarılar dilerim.
 
Mete Yaylalı

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...