nalbaldian_queens_cupİngiltere'nin başkenti Londra'daki Queen's Club Şampiyonası finali kortlarda görülmemiş bir şekilde neticelendi. Maçın ilk setini hanesine yazdıran David Nalbandian, Hırvat rakibi Marin Cilic karşısında ikinci sette oyunlarda 4-3 geriye düştüğü puandan sonra çizgi hakeminin önündeki bölmeyi tekmeleyerek hakemi yaraladı ve hükmen yenik ilan edildi.

Büyük sürprizlere sahne olan Queen's Club Şampiyonası, büyük bir sürprizle son buldu. Tarihe geçen finali hükmen galip sayılan ismi Marin Cilic oldu.

 

Dünya eski 3 numarası, tecrübeli David Nalbandian ile turnuvanın altı numaralı seribaşı Marin Cilic'i karşı karşıya getiren buluşmanın ilk setini 7/3'lük tie-break neticesinde Nalbandian kazandı. İkinci set ise Arjantinli ve Hırvat raketlerin birbirlerinin servislerini birer kez kırmasıyla 3-3'lük dengeye geldi. Zaten ne olduysa bu noktada oldu.

 

30 yaşındaki Nalbandian, servisini tekrar kaptırarak rakibine 4-3'lük avantajı verdiği puandan sonra sinirlerine hakim olamadı ve arka çizgi hakeminin içinde bulunduğu bölmeye sert bir tekme attı. Attığı tekmeyle bölmeyi parçalayan ve çizgi hakeminin yaralanmasına neden olan Nalbandian, yaptığı hareketin yanlışlığının bilincinde olmasına rağmen iş işten çoktan geçmişti.

 

Maçın hakemi ve turnuva organizasyonu yaşanan bu olay karşısında doğal olarak tepkisiz kalamazdı. Bir müddet aradan sonra maç hakkındaki karar, Nalbandian'ın hükmen yenik sayılması ve neticesinde Marin Cilic'in kazanan olarak ilan edilmesi şeklinde oldu.

 

Seyir açısından çok çekişmeli süren müsabakanın böyle bir biçimde noktalanması kortu dolduran izleyicilerin büyük tepkisine neden oldu. Zevkli finalin devam etmesini isteyen seyircilerin organizasyon aleyhine yaptıkları yoğun ıslık ve tezahürata rağmen, ödül seremonisi gerçekleşti ve 23 yaşındaki Cilic kariyerinin yedinci şampiyonluk kupasını kaldırdı.

 

NALBANDİAN'DAN DEVRİM GİBİ SÖZLER

Ödül seremonisinde ikincilik kupası verilmeyen David Nalbandian, yaşanan olay hakkında konuşmak için mikrofona davet edildi. Açıklamasında yaşanan durumdan dolayı ve final karşılaşmasının bu şekilde noktalanmasından ötürü üzgünlüğünü ifade eden Nalbandian'ın, ATP hakkındaki sözleri ise büyük yankı uyandıracak gibi duruyor.

 

Zira 2002 Wimbledon finalisti, ATP'nin oyunculara büyük baskılar yaptığını belirtirken, kendi hatasını kabul etmesinin yanı sıra, ATP'nin yaptığı yanlışlar ile oyuncuların yaptıkları yanlışlar arasında uçurum gibi bir fark olduğu eleştirisini dile getirdi.

 

19 Haziran 2012 - tenisdunyasi.net

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...