soyluipek16 yaşındaki İpek Soylu, sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ın Gençler kategorisinde çıktığı ilk maçta Meksikalı Victoria Rodriguez'i üç sette geçerek iyi bir başlangıç yaptı.

Bu yılki Avustralya Açık, Roland Garros ve Wimbledon'dan sonra Amerika Açık Gençler Şampiyonası'na da katılan İpek Soylu, ilk karşılaşmasını kazanarak sezonun son Grand Slam'ine güzel bir şekilde başladı.
Melbourne ve Paris'teki Grand Slam'lerde elemeleri aşamayan, Londra'da ise eleme turlarını geçtikten sonra üçüncü tura kadar yükselen İpek, New York'taki organizasyonun ilk turunda Meksikalı Victoria Rodriguez ile kozlarını paylaştı.
Klasmanın 85 numarası Rodriguez karşısında setlerde geriye düştüğü maçı 105 dakikada elde ettiği 3-6, 6-2, 6-3'lük galibiyetle kazanan İpek, adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.
İpek'in bir sonraki rakibi ise turnuvanın 10 numaralı seribaşı ABD'li Chalena Scholl olacak. Ev sahibi Scholl, wildcard ile şansını denediği Amerika Açık Büyükler Elemeleri'ndeki ilk maçını kaybederek hedefini gençler kategorisine yönlendirmişti.
İpek Soylu-Chalena Scholl arasındaki buluşma TSİ 18.00'de başlayacak olan maç programında ikinci sırada seyirci önüne çıkacak.
ÇİFTLER MACERASI DA BAŞLIYOR
Milli tenisçi İpek, Bille Jean King Tenis Merkezi'ndeki turnuvada aynı zamanda çiftlerde de ter dökecek. İtalyan Camilla Rosatello ile ortaklık kuran İpek, 10 numaralı kortun son maçında ev sahibi ikili Krista Hardebeck/Anne-Liz Jeukeng ile ikinci tur vizesi alabilmek için karşı karşıya gelecek.
tenisdunyasi.net - 4 Eylül 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...