Sezonun ikinci Grand Slam’i Roland Garros öncesinde son turnuvasına Fransa’nın Saint-Gaudens kasabasında çıkan Çağla Büyükakçay, ilk turda elendi.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Fransa Açık elemeleri öncesi katıldığı son turnuva olan Saint-Gaudens Açık’taki ilk maçında Kanadalı rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.

 

Fransa’nın güneybatısındaki 50 bin Dolar para ödüllü toprak zemin turnuvasına dört numaralı seribaşı olarak katılan Sharon Fichman ile kozlarını paylaşan Çağla, ilk sette skor 5-5’e kadar maça ortak olsa da, devamını getiremedi. Bu andan sonra dünya sıralamasının 116. basamağında yer alan Fichman önünde direnemeyen milli tenisçi, 7-5, 6-0’lık setlerle rakibine boyun eğerek turnuvaya veda etti.

 

Alman tenisçi Anna-Lena Friedsam ile ortaklık kurduğu çiftler mücadelesindeki ilk tur karşılaşmasını da bugün yapan Büyükakçay, ilk turda İtalyan Nicole Clerico ve Çek Nikola Frankova ikilisine 7-5, 6-7, 10/7’lik çekişmeli bir maç neticesinde yenilerek elendi. Saint-Gaudens macerası böylece sona eren Çağla’nın bir sonraki durağı, 21 Mayıs’ta başlayacak olan sezonun ikinci Grand Slam’i Roland Garros’un eleme müsabakaları olacak.

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...