ÇAĞLA İNGİLTERE’DE

 

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, bu hafta İngiltere’nin Shrewsbury kentindeki turnuvada boy gösterecek.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, bu hafta İngiltere'nin Shrewsbury kentindeki 75 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasında raket sallayacak.

 

Kapalı kortta düzenlenen sert zemin organizasyonuna direkt olarak ana tabloda başlayacak olan Çağla'nın ilk turdaki rakibi gerçekleşen kura çekimi sonucu belli oldu. Buna göre Çağla, ev sahibi ülkeden Lucy Brown ile karşılaşacak. 19 yaşındaki Brown, haftanın en zorlu katılım listesine sahip iki ITF turnuvasından biri olan Shrewsbury'de özel davet sayesinde yer alıyor.

 

Çek ikiz kardeşler Kristyna ve Karolina Pliskova'nın sırasıyla 1 ve 2 numaralı seribaşları olduğu turnuvada ilk maçına bugün (18 Eylül Salı) çıkacak olan Çağla, TSİ 12.00'de başlayacak olan programda ikinci sırada sahne alacak.

 

Bülent Gürkan - 18 Eylül 2012

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

BÜYÜKAKÇAY 2.TURDA

 

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İngiltere’nin Shrewsbury kentindeki turnuvada ikinci tura yükseldi.

 

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, bu hafta İngiltere'nin Shrewsbury kentindeki 75 bin Dolar para ödüllü ITF turnuvasında mücadele veriyor.

 

Kapalı kort turnuvası olan Shrewsbury ITF’te ilk maçını 19 yaşındaki Britanyalı Lucy Brown ile yapan Çağla, rakibini 7-6  ve 6-0’lık iki setle mağlup etti. Çağla, maçın ilk setinin sonundaki tie-break’i 9/7’lik sonuçla galip bitirdi.

 

Bu hafta dünya sıralamasında 187 numarada bulunan Büyükakçay, 142 numarada yer alan 20 yaşındaki İtalyan Nastassia Burnett ile çeyrek finale yükselme maçı oynayacak.

 

Mete Yaylalı - 18 Eylül 2012

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...