Tenis ve Sponsorluk

Tenis, ülkemizde her geçen gün daha bilinir bir spor branşı durumuna gelmeye ve gündemde daha çok yer almaya başladı.

Az da olsa gazetelerde ve televizyon kanallarında tenisten söz edilmeye başlandı.

Erkeklerde Marsel ilhan, bayanlarda da İpek Şenoğlu’nun domine ettiği Türk tenisi, Pemra Özgen ve Çağla Büyükçağ’ında bu ikiliye eklenmesiyle bir kıvılcım yaratmaya başladı.

Bu kıvılcımın alev haline gelmesi o kadar da zor değil aslında. İstanbul’da bu sene 5.si yapılan WTA turnuvası gösterdi ki oyuncularımız kendilerinden daha tecrübeli ve daha çok üst düzey turnuva oynayan oyunculara karşı gayet iyi bir mücadele örneği sergilediler ve gelecek adına iyi sinyaller verdiler.

Bizim oyuncularımızın da dünya tenis arenasında boy göstermeleri ve üst sıralarda yer almaları hayal değil.

Çok kısa vadede olmasa bile, tenisin önünde ki bazı engelleri(eğitim sistemi, sponsorluk vs.) kaldırıp, iyi bir planlamayla ve gerçekleştirilecek projelerle Türk tenisi şu an olduğu konumlardan çok daha iyi yerlere gelebilir.

Türk tenisinin daha iyi yerlere gelebilmesi, tenisçilerimizin uluslar arası önemli ve prestijli turnuvalarda yer almaları ve buralarda başarılı sonuçlar elde etmeleri bir süreç.  Bu süreçte oyuncularımızın yılmadan, alınan sonuçlar ne olursa olsun devam etmeleri ve çok sayıda turnuva oynamaları gerekiyor.

Doğal olarak turnuva oynamanın bir maliyeti var, ulaşım-konaklama vs. bu giderlerin karşılanması, sporcularımızın sadece oynayacakları turnuvalara konsantre olmaları için sponsorların devreye girmesi şart.

Ülkemizde, tenisin ivme kazanmasının ve eskiye göre daha popüler olmasının nedenlerinden biri de oyuncularımıza mali destek veren, onların daha fazla turnuva oynayıp tecrübe ve puan kazanmalarını sağlayan sponsorlar.

Sporda sponsorluk kavramı birçok örnek olmasına rağmen hala tam olarak bilinmiyor. Aslında, sporda sponsorluk hakkında daha fazla bilgilendirme yapılsa,başarılı ve ileriye yönelik gelecek vaat eden sporcularımızın önü açılacak, daha çok turnuva oynayıp,daha fazla puan toplayıp, daha üst sıralarda yer alacaklar böylece hem onlar kazanacak hem de Türk tenisi.


Gülay Şentay
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
  • Bir Şampiyonanın Ardından...
    Bu yıl TTF tarafından Bursa Altınceylan Tenis Kulübünde, 31 Ağustos – 6 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenen ve davetli olarak katılan, 1997 – 1998 doğumlu 106 sporcunun mücadele ettiği...
    Devamı İçin..
  • Tenis ve Sponsorluk
    Tenis, ülkemizde her geçen gün daha bilinir bir spor branşı durumuna gelmeye ve gündemde daha çok yer almaya başladı.

    Az da olsa gazetelerde ve televizyon kanallarında tenisten söz...
    Devamı İçin..
  • 23 Nisan Cup İzlenimleri
    Geleneksel hale gelen 23 Nisan Kupası Turnuvası Antalya Tenis İhtisas Kulübünün kortlarında 18-26 Nisan 2009 tarihleri arasında yapıldı.

    Tenis Europe kapsamında düzenlenen turnuvada...
    Devamı İçin..
  • 1
  • 2
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...