23 Nisan Cup İzlenimleri

Geleneksel hale gelen 23 Nisan Kupası Turnuvası Antalya Tenis İhtisas Kulübünün kortlarında 18-26 Nisan 2009 tarihleri arasında yapıldı.

Tenis Europe kapsamında düzenlenen turnuvada 1997 ve 1998 doğumlu yabancı ve Türk sporculardan oluşan 300’e yakın genç tenisçi kıyasıya mücadele etti.

Rusya,İtalya,İsrail,Hollanda,Beyaz Rusya,Gürcistan,Türkmenistan,İngiltere, Kazakistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden katılan sporcular, ülkemizin genç ve yetenekli tenisçileri ile karşılaşma imkanı buldu.

Bayanlarda Rusya’dan, erkeklerde ise İsrail’den katılan tenisçilerin birinci olduğu turnuvada,erkeklerde Efekan BÜLBÜL final oynama başarısı gösterdi.

Ülkemiz tenisçilerinin yabancı tenisçilerle sıkça maç yaparak özgüvenlerini ve maç tecrübelerini geliştirmelerinin gerekliliği turnuvanın en önemli göstergesi idi.Çoğu genç tenisçimiz ilk defa yabancı bir ülkeden tenisçi ile maç yapmanın getirdiği stresle başa çıkamadıkları için maçlardan yenik ayrıldı.

Tenis zor bir spor.İyi bir tekniğe sahip olmak yanında,özellikle bu tür turnuvalarda başarılı olmak için “mental” yönden de çok güçlü olmak gerekiyor. Yabancı tenisçilerin yenik duruma düştükleri maçlarda dahi, çok turnuva oynamak ve maç yapmanın getirdiği tecrübe ile maçları son puana kadar aynı kararlılıkla oynamaları dikkat çekici idi.Bizim tenisçilerimiz ise kaybettikleri birkaç kritik puan sonrasında düşüşe geçerek maçların çoğunu psikolojik etkenlerle kaybettiler.

Maçlarda en çok yaşanan sıkıntı, “in” ve “out” kavgasıydı.Bu yaş gurubunda maçlarda hakem bulunması zorunluluğu olmadığı için, çoğu maç hakemsiz başladı, ancak sonu hakem gözetiminde bitti.Görevli hakemler de sabahın erken saatlerinde başlayan ve akşam geç saatlere kadar süren maçlara yetişmekte bir hayli zorlandılar.Amaçlanan, turnuvanın bir “şenlik” havasında geçmesi olmasına karşın, genç tenisçilerin kazanma ve derece alma hırsları maçların gergin bir havada geçmesine neden oldu.

Turnuvada kıyasıya mücadele eden sporcular, stres yüklü maçlar bittikten sonra gerek kendi ülkelerinden ve gerekse diğer ülkelerden sporcularla tanışma ve arkadaşlık kurma fırsatı yakaladılar.

Turnuvanın bir diğer kazanımı da, “yabancı” sıfatı ile gözlerde büyütülen sporcuların,disiplinle ve konsantre olarak çıkılan maçlarda rahatlıkla yenilebileceklerinin tenisçilerimiz tarafından gözlemlenmesi oldu.Bu nedenle bu tarz turnuvalara katılımlarının sağlanması ileriye dönük dünya çapında tenisçi yetiştirmemize büyük katkı sağlayacaktır.

Antalya gerçekten bir tenis cenneti.Antalya Tenis İhtisas Kulübü, turnuvaya her zaman olduğu gibi başarıyla ev sahipliği yaptı.Bu nedenle turnuvada emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Bir dahaki seneye daha da bilinçli bir şekilde hazırlanılarak katılınacak yeni turnuvada görüşmek üzere.

Gülay Şentay
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
  • Bir Şampiyonanın Ardından...
    Bu yıl TTF tarafından Bursa Altınceylan Tenis Kulübünde, 31 Ağustos – 6 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenen ve davetli olarak katılan, 1997 – 1998 doğumlu 106 sporcunun mücadele ettiği...
    Devamı İçin..
  • Tenis ve Sponsorluk
    Tenis, ülkemizde her geçen gün daha bilinir bir spor branşı durumuna gelmeye ve gündemde daha çok yer almaya başladı.

    Az da olsa gazetelerde ve televizyon kanallarında tenisten söz...
    Devamı İçin..
  • 23 Nisan Cup İzlenimleri
    Geleneksel hale gelen 23 Nisan Kupası Turnuvası Antalya Tenis İhtisas Kulübünün kortlarında 18-26 Nisan 2009 tarihleri arasında yapıldı.

    Tenis Europe kapsamında düzenlenen turnuvada...
    Devamı İçin..
  • 1
  • 2
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...