Rüyalar Gerçekleşebiliyor

Türkiye’yi Global Nike firmasının düzenlediği Internasyonal Masters turnuvasında temsil eden bir çok junior oyuncu için rüyalar gerçek olabiliyor. Global Nike firmasıyla, daha evvel Rafael Nadal, Maria Sharapova gibi isimlerin elde ettiği sponsorluk anlaşmasını yapan ve Amerikada oturan Türk oyuncumuz Alp Horoz için özellikle geçerli bu.

Internasyonal Masters turnuvasına katılmayı hakeden bütün oyuncular, orada gördükleri ilgi ve gerçek üstü atmosferden etkilendiklerini ve kendilerini bir “Grand Slam” turnuvasında hissettiklerini saklamıyorlar. Turnuva esnasında managerler geleceğin 1 numarasını bulmak ve kendilerine bağlamak için koşuştururken, kıyafet üreticileri geleceğin Maria Sharapovalarıyla sözleşme imzalamak için uğraşıyorlar. 12-14 yaş oyuncuları dünyanın en zor arenasında savaşırken 16 ülke televizyonu maçları binlerce evin içine taşıyor.

Takım kupasını kazanıp, Türkiye’yi 1 numara yapmak ve hep beraber spordaki nadir büyülü anlardan birini yaşamak en büyük hedefim.

Bu “savaşa” katılan ülke sayısı her sene artıyor, mücadele daha da zorlaşıyor. Katılan oyuncular her sene biraz daha profesyonelce oynuyor, profesyonelce davranıyor ve kısacası biraz daha profesyonelleşiyorlar. Şampiyon olmak isteyen oyuncuların Nike Junior Tour’u hedeflerine ulaşmada bir atlama tahtası olarak kullanma imkanı oluşuyor.

Inque Avrupa Tenis Organizasyonu NJT’yi 3 senedir Türkiye’de organize ediyor. Büyük bir keyifle çocukların büyümesini ve tenislerinin gelişmesini izliyorum. Milli takim oyuncularımız Oray Çezik ve Başak Eraydın ikişer kere İnternasyonal Masters finallerine gitmeye hak kazandılar. Yine Milli takim oyuncularımız Oğulcan Özgenç, Sena Doğru, Ural Ateş, Alp Horoz, Gözde Adar, Cem Hızlıalp, İpek Soylu ve Seda Arantekin Türkiye’yi bu turnuvalarda başarıyla temsil ettiler.

Bu turnuvalarının çocuklara yarattığı imkanları anne babalarında desteğiyle tam olarak algılayabilirsek hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Bunun için Nike Junior Tour ve Junior tenis ile ilgili izlenimlerimi bu platformda size aktarmaktan çok mutluyum.

Evet, sporda büyülü anlar çok nadir yaşanıyor ama benim ve Joseph Henriques’in hedefi yakın gelecekte bunu gerçekleştirmek, Türkiye’ye takım kupasını getirmek, oyuncularımızın bizimde katkılarımızla yüksek kontratlara imza atmalarını sağlamak. Ümit ediyorum ki bu fırsatlar oyuncularımızı daha fazla çalışmak ve NJT Türkiye Şampiyonu olmak için yeteri kadar motive eder ve Karayip Adalarının incisi Dominik Cumhuriyetinde düzenlenecek olan 2009 Internasyonal Masters turnuvasına katılmayı başarırlar.

İnga İpeker
Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
  • Rüyalar Gerçekleşebiliyor
    Türkiye’yi Global Nike firmasının düzenlediği Internasyonal Masters turnuvasında temsil eden bir çok junior oyuncu için rüyalar gerçek olabiliyor. Global Nike firmasıyla, daha evvel Rafael...
    Devamı İçin..
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...