Tenis, Doğu Ligi ile coştu

Tüm Türkiye genelinde Türkiye Tenis Federasyonu tenis adına inanılmaz güzel projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor. Düne kadar rüya gibi gözüken bu projeler gerçekleşmesi ile kalmıyor başarı çıtasını da her geçen gün daha yukarılara çekiyor. Önemli projelerden bir kaçını kısaca bir hatırlayalım.

 

Dünyanın en muhteşem kadın tenisçilerinin yer aldığı en prestijli turnuvası "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul", dünya otoritelerinin yüksek seviyede beğenilerini kazanarak takdire şayan bir şekilde başarıyla tamamlanmıştı. Şimdi Türkiye olarak aynı şekilde ikincisine ev sahipliği yapıyoruz. Hatırlayalım, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Francesco Ricci Bitti, WTA Championships İstanbul için "10 üzerinden 9,5 veriyorum. Organizasyon muhteşemdi, salonu doldurmayı başardınız. Tüm oyuncular çok mutlular. Bu sınavı çok iyi bir dereceyle geçtiniz'' demişti. Spor otoritelerine göre, Türkiye Tenis Federasyonu sayesinde toplamda 75 bine yakın seyirci sayısı ile 2020 Olimpiyat adaylığı için çok önemli bir mesafe kat edilmişti. Tüm dünyada resmi kayıtlara göre toplam 1 milyar 150 milyon izleyicinin maçları izlediği belirtilmişti. Birçok proje ve bütün bu başarılar Tenis Federasyonu’nun kendi iç kaynaklarını kullanmadan tamamen sponsor desteği ile sağlanmıştır. Tüm bu çalışmalar sonucunda tenis, izlenme rekorları kırarak dünyada ve Türkiye'de yayın akışında spor branşları içinde bazen ikinci bazen de üçüncülüğü elde etmiştir.

Türkiye, 10.000 $ ve üzeri ödüllü uluslararası turnuvalar organizasyonunda bu sezon (2012) dünya birinciliğini elde etmiştir. Kısa bir süre öncesine kadar yılda 13 turnuva düzenlenirken bugün bu sayı bir sezonda 104 turnuvaya ulaşmıştır. Bu sayede kendi oyuncularımız hem ülkemizde hem de ülke dışında daha çok turnuva oynamakta ve dereceler elde etmektedir. Türkiye Tenis Federasyonu performans ve senior kategorilerinde, ülkemizde ve tüm dünyada, ulusal ve uluslararası tüm müsabakalarda yer almaktadır. Farklı yaş gruplarından birçok oyuncumuz ülkemize dereceler elde ederek dönmektedir. Her yaştan oyuncu ile turnuvalara katılmanın yanı sıra ülkemizde tenisin sevdirilmesi ve yaygınlaşması için de çok güzel projeler hayata geçirilmektedir. Ayrıca toplumsal kaynaşmanın sağlanması için de çok önemli projeler başarı ile hayata geçirilmiştir.

 

TEB'le tenis sokağa indi sloganı ile “Sokak Tenisi Projesi” Tenis Federasyonu'nun 5 yıllık gelişim planı içerisinde yer alan ve önemli projelerinden biridir. Etkinliklere 81ilimizin tamamı katıldı. Ülkemizin dört bir yanında alışveriş merkezleri, spor salonları ve şehir meydanlarında kurulan bin mini tenis sahasında 7'den 70'e her yaş grubundan binlerce insan tenis oynadı. Özellikle Anadolu'ya yayılmasında çok önemli ve öncü bir çalışma oldu. Federasyon tenisle halkı tanıştırmayı başardı ve tabana yayılması için çok önemli bir adım atıldı. TTF ve TEB’in ortaklaşa organize ettiği Sokak Tenisi etkinliği ile "tenis" Türkiye Tenis Federasyonu'nun tüm ülkeyi ve herkesi kucakladığının ve herkese eşit mesafede olduğunun çok önemli bir göstergesi olmuştur ve amacına da ulaşmıştır. Türkiye geneli 81 il ve 240 ilçede aynı anda bu çapta büyük bir etkinlik yapabilme kabiliyeti sadece Tenis, Futbol ve Basketbol federasyonlarına aittir, fakat bunu başarmak Türkiye Tenis Federasyonu’na kısmet olmuştur. Üstelik de bu dev bütçe sponsor desteği ile sağlanmıştır.

Ülke genelinde; Tenis Antrenörleri, Normal Kortlar, Mini Tenis Sahaları, Raketler ve Toplar hepsi halkın hizmetine ücretsiz sunuldu ve hediyeler verildi. Türkiye genelinde etkinliklere Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Resmi Kurum Genel Müdürlerimiz, Garnizon Komutanlarımız, Rektörlerimiz, Cumhuriyet Başsavcılarımız, Kaymakamlarımız, Emniyet Müdürlerimiz, Spor İl Müdürlerimiz ve diğer protokol üyelerimiz katılmış olup halkımızla tenis oynamıştır. Amaç halk ile devlet büyüklerinin kaynaşmasını da sağlamaktı. Sonraki günlerde hayatlarında hiç tenis oynamamış tüm vatandaşlarımız tenis oynadı ve Tenis İl Temsilcileri sayesinde devamlılığı da sağlandı. Tüm ekipmanlar İl Temsilcilerinin kontrolünde illere teslim edildi. Üstelik de bu vatandaşlarımız, Tenis Federasyonu’na maddi ve manevi hiçbir katkısı olmayan sıradan insanlarımızdı. Buradaki amaç hiçbir çıkar gözetmeksizin “tenisi sadece tenisi” halkımıza sevdirmek ve öğretmekti ve bunu da başardılar. Ülkemizde tenisin yaygınlaşmasını ve gençlerin spor ile tanışmasını amaçlayan aktivitelerde binlerce sporsever, tenis ile tanışma imkanı buldu. Türkiye genelinde binlerce mini kort kuruldu, 10 binlerce broşür, şapka, tişört, top, raket, poster dağıtıldı. Tenis Federasyonu tüm Türkiye’de 81 ilimizde aktif haldedir. Tenis İl Temsilcilerinin tamamı diğer federasyonları kıskandıracak başarı ve yeteneğe sahiptir.

Bir rüya proje de “Doğu Ligi”dir. Ülkenin coğrafi yapısından dolayı yapılması zor gözüken Doğu Ligi başarı ile tamamlandı. Sadece başarı ile tamamlanmakla kalmadı, bölge illeri arasında müthiş bir kaynaşma da sağladı. Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini kapsayan Doğu Ligi müsabakaları Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadı yerleşkesinde yer alan Ağrı Tenis ve Yüzme Kulübü'nde takımların yüksek katılımlarıyla gerçekleşti. Doğu Ligi'ne kafile ekipleriyle birlikte 18 ilden 155 sporcu 28 takım olmak üzere toplamda 250 kişi katıldı. Doğu Ligi müsabakaları çevre illerde büyük yankı uyandırdı ve destek buldu. Doğu Ligi'nde yer alan oyuncuları ziyaret eden Ağrı Valisi Dr Mehmet Tekinarslan, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Ercan Ateş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, Ağrı Tenis ve Yüzme Kulübü Başkanı Kasım Kaya ve İl Temsilcisi Fırat Balkıs hep birlikte gün aşırı maçları izleyerek sporcuları hiç yalnız bırakmadılar. Vali Tekinarslan, "Ağrı'nın tüm imkanları hizmetinizdedir. Ağrı'da bu büyük heyecanı görmek, tenisçilerimizin maçlarını seyretmek beni çok mutlu etti. Bu vesile ile Türkiye Tenis Federasyonu'na bu büyük spor projeleri için çok teşekkür ediyorum" dedi. Tüm hafta boyunca renkli ve sıcak bir ortamda geçen müsabakalar sonucunda, finaller tüm sporcuların ve antrenörlerin muhteşem kaynaşması ile sona erdi. Bu kaynaşma cümlesi yanlış anlaşılmamalı, sporda rekabet bazen can yakabiliyor. Özellikle futbolda can dahi alabiliyor. Teniste ise rakipler maçtan sonra centilmence birbirlerini oyuncusu ve taraftarıyla kucaklayabiliyor. Söyler misiniz hangi branşta bu güzellik var. Doğu ve Batı ayrımı yapmadan kaynaşmak ve centilmence müsabakayı sonlandırmak bir erdemdir. Özellikle Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimizi Batılı sporcularımızı kıskandıracak düzeyde misafirperver ve hoşgörülü olduklarından dolayı da ayrıca yürekten kutluyorum. Hakkari ve Şırnak’lı sporcularımızın “Hocam biz tenisi sadece televizyondan görürdük, bir gün müsabaka oynayacağımızı rüyamızda görsek inanmazdık” diye heyecanla anlatışlarını görmeliydiniz, insanın gözleri doluveriyor. Hiç kimse ülkemizin her hangi bir yerinde bu çocukların isteklerine kayıtsız kalamaz ve kalmamalı da… Aslında bu güzellikler ve centilmenlikler yazmakla anlatılmaz, seneye mutlaka gelip kendi gözlerinizle görmelisiniz. Tenis artık her yerdedir. Ligin adının ya da turnuvanın adının ne olduğunun hiç bir önemi yoktur, gerçekten önemli olan ise “Tenis Artık Her Yerdedir.” Federasyonlar, kurumlar ve özellikle Tenis Federasyonu asli işlerini başarı ile sürdürmekte ve dünya çapında büyük federasyon olmanın gereği olarak da tüm projelere başarı ile imza atmaktadır.

 

Doğu Ligi’nde sporcular her gün heyecanla maçlarını oynadılar. Final sonuçları; Doğu Ligi’nde erkekler kategorisinde Gaziantep Tenis Kulübü birinci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Takımı ikinci ve Erzurum Tenis İhtisas Spor Kulübü de üçüncü oldu. Bayanlarda Dicle Üniversitesi Tenis Takımı birinciliği, Adıyaman Gençlik Spor Kulübü ikinciliği ve Erzurum Tozoğlu Spor Kulübü de üçüncülüğü elde etti. Tüm takımlar ve kaptanları Ağrı'dan çok mutlu ayrılarak bugüne kadar bir rüya olan Doğu Ligi'nin gerçekleşmesinden çok mutlu olduklarını ifade ettiler ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.

Doğu Ligi finallerinde spordan sorumlu Ağrı Vali Yardımcısı Ercan Ateş kendisi ve Ağrı Valisi Dr Mehmet Tekinarslan adına, "Sporcularımızın burada olması ve bu büyük coşkuyu ve kaynaşmayı görmek çok güzel bir duygu, gelecekte ülkemizi uluslararası başarıya taşıyacak yeni genç sporcuların yetiştirilmesi bu tür organizasyonlardan geçiyor. Başarılı olan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu yüzden bir sonraki Doğu Ligi'nde her türlü maddi ve manevi desteği daha da artırarak Ağrı'da her yıl düzenlenecek geleneksel Doğu Ligi'ne ev sahibi olmaktan onur duyarız" diyerek duygularını ifade etti ve “Doğu ve Güneydoğu'da sporda çok farklı bir bakış açısı getiren ve bunu başarı ile sonlandıran Türkiye Tenis Federasyonu'na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Gerçekten de orada sıcağı sıcağına gördük ki tüm valilerimiz ve il spor müdürlerimiz çok büyük bir heyecanla bir sonraki Doğu Ligi’ni sabırsızlıkla bekliyorlar. Bir sonraki Doğu Ligi’nin mevcut kafile toplamının, bugünkünün üç katı olacağı kesin, bu yüzden bir maç izleme anında “Sayın Valim gelecek yıl bugünkünün üç katı sporcuyu nasıl ağırlayacaksınız zor olmaz mı” dedim. Gülümseyerek “Tüm imkanlarımı sporcularımızın emrine sunacağım, bugün öğrendiğim bir bilgiye göre sevgili hemşerimiz olan Federasyon Başkan Vekili Cengiz Durmuş'un, tüm oyuncular ve antrenörlerin maddi ve manevi her türlü ihtiyaçlarını ilimize ve Ağrı Tenis Kulübüne mal etmeden şahsi olarak kendi bütçesinden üstlenmesinden dolayı da kendilerine bizzat çok teşekkür ediyorum ve ben bu yarışta onu geçmeliyim” dedi. Bu arada çevre illerden gelen kafile başkanları ile görüştüğümüzde bu tür büyük organizasyonlar için en doğru adresin Ağrı olduğu konusunda hemfikir olduk. Doğu ve Güneydoğu’da bu kadar komplike bir tesis yok. Kortlar, antrenman sahaları, açık alan kros parkuru, atletizm pisti, farklı antrenman sahaları, yüzme havuzu, restoran, konaklama alanı v.s hepsi aynı yerde ve tamamı sporcuların hizmetine verilmiş durumdadır. Bu tesisi sporcularımıza kazandıran önceki Ağrı Valimiz Mehmet Çetin’e çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten mükemmel bir tesis sporcularımızın hizmetine sunulmuş durumda ve şehre çok yakın mesafede olduğu için de akşam üzerleri tüm sporcular şehir merkezinde yürüyüş yapmaktadırlar.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkan adayı ve PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Osman Tural'ın vali ve kaymakam kökenli oluşu tüm illerde mülki idare amirlerinin tenisçilere üst seviyede desteklerini sağlamıştır. Tüm illerde sponsor desteğinin dışında kalan harcamalarda valilerin destek vermesi ile ses donanım, DJ, ulaşım ve ekstra ekipman ihtiyaçları ücretsiz olarak sağlanmıştır. Bu sayede Tenis Federasyonu dev bütçeli projelerde çok büyük bir tasarruf sağlamıştır. Sayın Tural, sürekli olarak sporcuları ve organizasyonları bizzat yakından takip eder. Türk tenisine her türlü desteğinin artarak devam edeceğini de her fırsatta ifade etmektedir. Türk tenisinin tüm illerde süratle hareket etmesi için, il temsilcilerinin Ankara'da yapılan toplantılarında "Valilik ya da yerel yönetimlerde çözemediğiniz ve sizi aşan bir sorun olduğunda benden yardım isteyin anında çözelim, ama önce ilk adımı siz atın, çözüme katkı sağlayın. Ben, her yerde yurdun her köşesinde Türk tenisi için tüm imkanlarımı sonuna kadar kullanacağım ve hepinizin yanındayım" demişti. Sonraki günlerde de bu desteği tüm ülke genelinde tüm mülki idare amirlerinden fazlasıyla gördük. Bilindiği üzere Sayın Osman Tural, daha önce Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı makamlarında bulunmuştur.

 

Türkiye Tenis Federasyonu, tüm Türkiye genelinde tenis adına inanılmaz güzel projeleri gerçekten birbiri ardına hayata geçiriyor. Rüya gibi gözüken bu projeler peş peşe gerçekleşiyor. Ülkemizde 81 ilin tamamında tenisin sevdirilmesi ve yaygınlaşması için diğer federasyonların düzenlemeye cesaret edemediği projeler başarı ile tamamlanıyor. Kesin olan şu ki, "Tenis artık her yerde…”  Tüm projelere baktığınızda büyük emekleri ve başarıyı görebiliyorsunuz. Her organizasyondan sonra her kesimden herkesin muhteşemdi demesi de tesadüf değildir. Organizasyonların, Türkiye geneli tüm ulusal ve yerel basında yazılı ve görsel medyada haber olarak yer alması da ayrı bir keyif. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve kalpten şükranlarımızı sunuyoruz.

 

28 Eylül 2012 - Erkan Bayazıtlı

 

 

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
  • TTF Seçimi Göründü
    3 Ekim 2012 YENİ ASIR GAZETESİ TENİS GÜNDEMİ   TTF SEÇİMİ GÖRÜNDÜ   Resmi olmayan kaynaklardan öğrenildiği üzere Tenis Federasyonu seçimli genel kurulunun 4 Kasım 2012’de (33...
    Devamı İçin..
  • Tenis, Doğu Ligi ile coştu
    Tüm Türkiye genelinde Türkiye Tenis Federasyonu tenis adına inanılmaz güzel projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor. Düne kadar rüya gibi gözüken bu projeler gerçekleşmesi ile kalmıyor...
    Devamı İçin..
  • Davis Cup - 2012 - Ankara
    DAVIS CUP

    (Teniste Prestijin Markası)

    Dünya tenisinin en prestijli müsabakalarından biri olan Davis Cup Avrupa - Afrika ikinci grubu Türkiye - Bosna Hersek karşılaşması Boşnak...
    Devamı İçin..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...