Kurallar..Kurallar..

eddielogo3
Aralik ayinda oynanan Eddie Herr uluslararasi turnuvasinda hakemler kort disinda kontrolu elden birakmadilar..
Mac yapan arkadaslarini seyreden Rus cocuklar kendi dillerinde ‘hadi’ anlaminda destek olunca, uyariyi aldilar hemen.
Amerikali hakem,rusca anlamadigi icin taktik verildiginden suphelendigi icin uyarida bulundu. Hakemlerin anladigi tezahurat ingilizce ‘ come on’ ve ispanyolca ‘ vamos’ ( buradan ozellikle Nadal ve diger Ispanyol oyunculara tesekkur ediyoruz.)
Rus oyuncular, gencliklerinin verdigi nese ve enerjiyle ‘ Amos ‘ diyerek tezahurata devam ederler. Hakem ne diyebilir ki ?
-------
Amerika Acik ’09 turnuvasinda Serena Williams’ a verilen ‘ayak hatasi’...
(Oyuncunun hic bir sekilde onaylanmayacak kort ici hakeme karsi tutumu ve davranisindan bagimsiz olarak)

Maci izleyen TV analistlerinin yorumu oyunun 4-4 ve puanlarin 30-30 oldugu durumda, mac sirasinda hic ‘ayak hatasi’ yapmamis oyuncuya hata puani verilmemesi yonunde.

Cizgi hakemleri, cizgilere ne kadar odaklaniyorlarsa oyuncular da servislerinin kalitesine odaklaniyorlar, istemeden de olsa hatalar olabiliyor.
Oyuncularin ‘ayak hatasi’ kararlarina tepkisi ise genelde olumsuz ;
2001 yilinda Lleyton Hewitt kendisine verilen karari sinirlenerek elestirir, hatta daha da ileri giderek mac hakemini onyargili olmakla suclar; rakibi olan James Blake ve hakem ayni irktandir ;Afrika kokenli Amerikalilardir. Hewitt sert elestirilere maruz kalir.

Pete Sampras 1996 yilinda Wimbledon’da bir macta 5 ‘ayak hatasi’ yaparak kendi rekorunu kirar. Mac puanlari yakinlastikca hata yapma orani da artabiliyor profesyonel seviyede olsa da..

‘Ayak hatasi’ oyuncularin cogu zaman farkinda olmadan yaptiklari bir hata, diger kort icindeki kurallar gibi uygulanmali ve sporcular da kararlara saygi duymali.
Bunun yaninda cevremde goruslerine ve bilgilerine deger verdigim antrenorler hakemin yerinde olsalardi ‘ayak hatasi’ni vermeyeceklerini belittiler, siz ne yapardiniz hakem olsaydiniz?
Tenisle ve neseyle kalin,

Gül Mijgar

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
  • İnanılmaz Hakem
    Ve sayin izleyicilerimiz, hakem 15 yasindaki genc erkek oyuncunun tum ‘taciz’ ve kendi aleyhine olan tum suclamalarina sessiz kaldi..
    Hatta suclamalarin icine cekilerek zaman zaman yanlis yonde...
    Devamı İçin..
  • Kurallar..Kurallar..

    Aralik ayinda oynanan Eddie Herr uluslararasi turnuvasinda hakemler kort disinda kontrolu elden birakmadilar..
    Mac yapan arkadaslarini seyreden Rus cocuklar kendi dillerinde...
    Devamı İçin..
  • Eddie Herr Turnuvası
    Florida‘da IMG akademilerinde düzenlenen Eddie Herr turnuvası yine birçok ülkeden oyuncularla hafta sonu başladı. Yaklaşık 40 beton kortta ve açık havada oynanacak bu turnuvaya Türkiye’den...
    Devamı İçin..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...