Eddie Herr Turnuvası

eddielogo3Florida‘da IMG akademilerinde düzenlenen Eddie Herr turnuvası yine birçok ülkeden oyuncularla hafta sonu başladı. Yaklaşık 40 beton kortta ve açık havada oynanacak bu turnuvaya Türkiye’den de genç oyuncular katılıyor; hepsine şimdiden zevkli ve basarili bir turnuva diliyorum.

Değerli birçok antrenör ve 12-18 yas arası farklı ülkelerden oyuncuların, sponsorların bir araya geldiği bu turnuvada kortlar arasında velilerde ayrı heyecan yaşıyorlar. Tüm ülke bayrakları kortları süslerken ülkemiz bayrağının da yer alması benim için de heyecan verici, oyuncuların ülke tabelalarıyla maç yapacakları kortlara giriyor olmaları onlar için de onur verici olmalı.

Tenis ‘coaching’ e izin verilmeyen tek spor bildiğimiz gibi. Gerçi profesyonel seviyede oyuncu ve antrenörler arasında bile çeşitli işaretle anlaşma yaygın olsa da, ‘kural’ olarak kabul edilmeyen bir durum.
Eddie Herr de uluslararası bir turnuva ve burada da tüm kurallar tüm sıkılığıyla uygulanıyor; hakemler kort içinde görev aldıkları gibi, kort dışında da ‘devriye gezerek’ antrenör ve velilere oynayan oyunculara taktik verilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyorlar.
Birçok dilin konuşulduğu bu turnuvada tahmin edeceğiniz gibi kort kenarlarında oyunculara ana dillerinde taktik verildiğine şahit olunuyor. Hakemler ise tezahürat yapılacaksa bile beynelmilel dil olan İngilizce ile tezahürat yapılmasını istiyorlar ki bunu yerine getirmemek zaman zaman puan cezasına kadar gidebiliyor.
Ülkesinde antrenman maçı ya da ulusal turnuvada ana diliyle tezahürat yapılan, moral verilen oyuncuya, İngilizce tezahürat yapılarak ‘hadi’ yerine ‘ come on ‘ denmesinin ne kadar anlamlı olduğu tartışılır.
Mac sırasında ‘hadi, bu puana konsantre olalım’ seklinde bir cümlenin  ‘coaching’ olarak değerlendirildiği bu turnuvalarda bu kadar kati kural uygulanmasının gereksiz olduğunu, oyuncuya kenardan ‘suyunu iç, ‘enerji bar’ ini, muzunu ye’ demenin ‘coaching’ olarak sayılmaması gerektiğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Tenisle kalın,

Gül Mijgar
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
  • İnanılmaz Hakem
    Ve sayin izleyicilerimiz, hakem 15 yasindaki genc erkek oyuncunun tum ‘taciz’ ve kendi aleyhine olan tum suclamalarina sessiz kaldi..
    Hatta suclamalarin icine cekilerek zaman zaman yanlis yonde...
    Devamı İçin..
  • Kurallar..Kurallar..

    Aralik ayinda oynanan Eddie Herr uluslararasi turnuvasinda hakemler kort disinda kontrolu elden birakmadilar..
    Mac yapan arkadaslarini seyreden Rus cocuklar kendi dillerinde...
    Devamı İçin..
  • Eddie Herr Turnuvası
    Florida‘da IMG akademilerinde düzenlenen Eddie Herr turnuvası yine birçok ülkeden oyuncularla hafta sonu başladı. Yaklaşık 40 beton kortta ve açık havada oynanacak bu turnuvaya Türkiye’den...
    Devamı İçin..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...