Şampiyon Serena

wta_2013_champion_serena_li2013 WTA Championships'de Şampiyon Serena Wıiliams...

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2013 finalinde Serena Williams, Li Na'yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

 

Teb BNP Paribas WTA Championships İstanbul tek kadınlar finalinde ABD'li tenisçiSerena Williams, Çinli tenisçi Li Na'yı 2-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle yenerek şampiyon oldu.

Maç Serena Williams'ın servisleri ile başlandı. Üçüncü oyunda servis kıran Li Na, kendi servisini de alarak sette 3-1 öne geçti. Beşinci oyunun son puanında müthiş bir backhand vuran Li Na bu servisi de kırdı. Sonraki oyunlarda servis kırılmayınca, seti Li Na 6-2 kazandı ve maçta skoru 1-0 yaptı. 36 dakika süren ilk sette Li Na 10 winner, 4 çift ve 8 basit hatayla oynarken, Serena Williams; 5 winner, 1 ace, 1 çift ve 10 basit hatayla oynadı.

 

İkinci set Serena Williams'ın servisleriyle başladı. 9 kez beraberlik olan ilk oyun yaklaşık 12 dakika sürdü ve ABD'li tenisçi servisini kırdırmayarak 1-0 öne geçti. Maç başından beri ilk kez servis kıran Serena Williams, kendi servisini de alarak 3-0 öne geçti. Dördüncü oyunda üç beraberliğin sonunda Li Na durumu 3-1'e getirdi ve beşinci oyunda servis kırarak break farkını ortadan kaldırmış oldu. Sekizinci oyunda puan bile vermeden servis kıran Serena Williams durumu 5-3'e getirdi ve set için çıktığı servis oyununu da alarak ikinci seti 6-3 kazandı.

 

Final setine servis kırarak başlayan Serena Williams, kendi servis oyununu da alarak sette 2-0 öne geçti. Üçüncü ve beşinci oyunlarda birer kez daha servis kıran ABD'li tenisçi kendi servis oyununu da alarak seti 6-0, maçı ise 2-1 kazandı. Williams bu galibiyetle turnuvada 3. şampiyonluğunu elde ederken, 2 milyon 145 bin doların da sahibi oldu.

27 Ekim 2013

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...