WTA 3. Gün

Kadın tenisinin dünya 1 numarası Serena Williams, üçüncü maçında Çek Kvitova'yı 2-0 yenip, kırmızı grubun lideri olarak yarı finale çıktı.

İSTANBUL

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda kırmızı grupta Çek Petra Kvitova'yı 2-0 yenen kadın tenisinin dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, grup lideri olarak yarı finale çıktı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan turnuvanın üçüncü gününde oynanan son maçta Williams, Kvitova'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk setinde 1. oyunda büyük çekişme yaşanırken, Serena Williams servisini kırdırmadı ve 1-0 öne geçti. 2. oyunda rakibinin servisini kıran ABD'li raket, servis kulandığı oyunu da alarak 3-0 öne geçti. Daha sonra iki oyuncu da servis kullandıkları oyunları alırken, 6. oyun sonunda 4-2 önde olan Williams, 7. oyunda etkili servisleriyle durumu 5-2'ye getirdi. ABD'li ünlü tenisçi, 8. oyunda rakibinin servisini kırarak, 29 dakika süren ilk seti 6-2 aldı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete de iyi başlayan Serena Williams, bir kez rakibinin servisini kırarak 5. oyun sonunda 4-1 öne geçti. Daha sonra iki tenisçi de servis kullandıkları oyunları alınca, dünya 1 numarası ABD'li raket seti 6-3, 1 saat 12 dakika süren maçı da 2-0 kazandı.

Kırmızı grupta yaptığı 3 maçı da 2-0 ile kazanan Serena Williams, yarı finale yükseldi. Grupta ilk yenilgisini alan Petra Kvitova, yarın Angelique Kerber'i yenerse yarı finale çıkabilecek. Karşılaşmayı Kerber kazanırsa, Alman tenisçi yarı finalist olacak.

 

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda üçüncü gün ilk maçında ise beyaz grupta Sırp Jelena Jankovic'i 2-1 yenen Çinli Li Na, ikinci galibiyetini aldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan turnuvada Li Na, Jankovic'i 6-3, 2-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.

Maça hızlı başlayan Li Na, bir kez rakibinin servisini kırarak 3. oyun sonunda 3-0 öne geçti. Maçın 4. oyununda  40-0 geriden gelip, oyunu alarak moral bulan Jankovic, rakibinin servisini kırıp, kendi servis oyununu da alarak 6. oyun sonunda 3-3 beraberliği sağladı. Ancak servis oyununu alarak, 8. oyunda servis kıran Li Na, servis kullandığı 9. oyunu da kazandı ve ilk seti 6-3 alarak, 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan Jankovic, 2. oyunda rakibinin servisini kırarak 2-0 öne geçti. Çabuk toparlanan Li Na, servis kırıp, kendi servis oyununu da alınca 4. oyun sonunda 2-2 beraberliği yakaladı. Ancak 6. oyunda 40-0 geriden gelerek rakibinin servisini kıran Sırp tenisçi, iki kez servis kırıp, üst üste 4 oyunu alarak seti 6-2 kazandı ve maçta 1-1 eşitliği sağladı.

Üçüncü sette bir kez servis kırıp, arka arkaya 3 oyun alan Li Na, 4. oyun sonunda 3-1 öne geçti. Ancak maçı bırakmayan Jankovic, servis kullandığı oyunu alıp, rakibinin servisini kırarak 6. oyun sonunda 3-3 beraberliği sağladı. Servis kırarak 4-3 öne geçen Li Na, servis oyununu da alarak durumu 5-3'e getirdi. 9. oyunda da rakibinin servisini kıran Çinli tenisçi, üçüncü seti 6-3, 2 saat 11 dakika süren maçı da 2-1 kazandı.

Li Na, beyaz grupta iki maçını da kazanırken, Jankovic ikinci maçında ilk yenilgisini aldı

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...