Wta 1. Gün Sonuçlar

1gunsonucWilliams - Kerber

 

WTA Şampiyonası'nda kırmızı grubun ilk maçında dünya bir numarası Serena Williams, Alman Angelique Kerber ile karşılaştı.

İlk sette servis kırma avantajını erken yakalayan Serena Williams, kontrollü bir oyunla seti 6-3 kazanarak 1-0 öne geçti. Bu sette Serena, puan vuruşlarında rakibine 17-4 gibi ezici bir üstünlük kurdu.

 

İkinci sette Angelique Kerber'in oyundan çabuk düşmesiyle daha da rahatlayan Serena, bu seti de 6-1 ile kazandı. 1 saat 4 dakika süren maçı kolayca kazanan Serena, turnuvaya galibiyetle başlamış oldu.

 

Serena Williams, maç boyunca 14 kez fileye gelirken, bu denemelerin tamamında puanı alan taraf olmayı başardı.


Azerenka - Errani

 

Maçın ilk beş oyununda servis kırıldı. Servisine tutunmayı başaran ilk isim olan Sara Errani, hemen ardından bir kez daha servis kırarak 5-2 öne geçti. Bu andan itibaren oyunda etkinliğini arttıran Victoria Azarenka tie-breake götürdüğü seti kazanmayı başardı. Azarenka'nın 31 basit hata yaptığı set, tam 88 dakika sürdü.

 

İkinci set sırasında bacağından bir sakatlık yaşayan ve sağlık molası almak durumunda kalan Errani, ilk setteki görüntüsünden uzaktı. Azarenka bu seti rahat bir şekilde 6-2 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı.

 

Kvitova - Radwanska

 

Çekişmeli geçen mücadeleyi Petra Kvitova, 6-4'lük iki setle kazanmayı başardı. 2011 yılında İstanbul'da şampiyon olan Çek tenisçi, bu yıl da turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

 

İki tenisçinin zıt oyun stilleri istatistiklere de yansıdı. Hücumu seven bir oyuncu olan Kvitova, 33 puan vuruşuna karşılık 34 basit hata yaparken; geri çizgide kalmayı ve defansif oynamayı seven Radwanska, 11 puan vuruşuna karşılık 10 basit hata ile oynadı.

 

Agnieszka Radwanska, maç boyunca yakaladığı sekiz servis kırma şansından yalnızca birini değerlendirebildi.


eurosport - 22 Ekim 2013

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...