Yeni tenis kitapları çıktı...

Bilimsellik her türlü fiziksel aktivite işçin son derece hayati önem taşır. Her ne kadar bu gerçek ülkemizin spor bilimcileri, kulüpleri, antrenörleri, velileri, sporcuları ve hatta resmi makamlarınca bilinse de, her ne hikmetse, spor alt yapısının ilk adımı olması gereken öğrenim süreci hak ettiği ilgiyi hiçbir zaman görmemiştir.

Bu sadece tenis için değil, futbol, basketbol, yüzme ve diğer branşların tamamı için de söz konusudur.

Okuma ve araştırma eksikliğinin yanı sıra, spora bakış açımız, sporun eğitimde hala gereken yeri alamamış olması, sporun sadece tesisler, ekipman ve antrenörlerden ibaret olduğunu sanmamız başarıya giden yoldaki en temel hataları oluşturuyor. İnsanlar merak ettiklerini çoğu kez bilimsellikten uzak ve bazen de yanlış olabilen, internet ortamından edinmeye çalışıyorlar. Buna yabancı dil konusundaki sınırlamalar da katılırsa güncel ve bilimsel spor eğitimi yetersizliklerle dolu bir ortam oluşturuyor.

Bu düşüncelerle, önemli bir eksikliği bir nebze gidermek için, onlarca İngilizce tenis kitabı arasından sizlere yararlı olabilecek üçünü seçip dilimize çevirdim.

  1. Tenisçiler İçin Kondisyon
  2. 6-18 Yaş Grubu Gençler İçin Tenis Eğitimi
  3. Tenis Adım Adım Başarı

Her üç kitap da ABD Tenis Federasyonu tarafından onaylanmıştır. Çeviride herkesin anlayabileceği, yalın bir dil kullanılmıştır. Sadece kulüplerimize, antrenörlerimize, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları’na ve Spor Akademileri’ne değil, velilerimize ve amatör veya profesyonel tüm sporcularımıza da hitap edecek kitapları üretme gayreti içinde olduk. Örneğin, Gençler İçin Tenis Eğitimi sadece genç antrenörlerimizin ve sporcularımızın değil, cefakar velilerimizin de mutlaka okuması gereken bir yapıttır.

Her yaştan ve düzeyden tenis oyuncularına hitap edebilecek ve tenis oyununun tüm unsurlarını kapsayabilecek bir bilgi birikimini sizlere sunmaya çalıştık. Kitaplar birbirlerini tamamlar nitelikte olup en güncel temel tenis tekniklerinden, günümüz tenisinin olmazsa olmazı, tenis oyuncuları için kondisyona, teniste sıklıkla oluşan sakatlıklara ve kullanılması önerilen tenis malzemelerinden giysilere kadar birçok konuyu kapsamaktadır.

 

Saygılarımla,

Muhlis Yararcan

Kitapların çevirmeni

 

Online sipariş için: www.turizmyayinlari.net

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...