Ben Olsaydım

Internet gazetesi Tenisklinik’te yazı yazar mısın? Bölgenden haberleri bizimle paylaşır mısın? Dendiğinde inanılmaz mutlu oldum. Yazacak ne kadar çok şey var diye düşündüm. Gazetelerde tenis ile ilgili yazı yazan dostlarımızı okuduğumda " ben olsam bu konuyu böyle yazmazdım" veya ben olsam bu hafta daha can alıcı bir konuyu, daha can alıcı bir şekilde yazardım" dediğim çok olmuştur.

Oysa şimdi ekran bana, ben ekrana bakıp duruyorum. Bir şeyler karalayıp sonra siliyorum. İyi ki bilgisayarlar var, bas tuşa silinsin. Aksi takdirde yazarlığımın (!) ilk gününde bir kova dolusu A4'ü israf etmiş olurdum ki buda şu ekonomik krizde hiçte hoş olmazdı. Söz veriyorum bir daha kimsenin yazılarına "ben olsaydım " diye başlayan cümlelerle yorum yapmayacağım.

Haydi Tanışalım

Neyse konuya bir yerden girmek gerek madem, bizde tanışmakla başlayalım istiyorum.

1983 yılında tanıştım tenisle, yazlığımızın sosyal tesisine, ileriyi gören bir müteahhit tenis kortu yaptırmıştı. Tahta Dunlop raketleri kaptığımız gibi başladık tenis oynamaya. Ne tenisti ama… Ortalıkta bilen birileri de yoktu ki. Madem raketimiz var ve mademki biz tenis oynuyoruz artık tenis kulübüne yazılmanın zamanı geldi deyip kulübe gittiğimizde anladık ki biz o güne kadar başka bir şey oynamışız.

Aynı sene Milli Emlak, sosyal tesisimizin hazine arazisi üzerine yapıldığını söyleyerek; tenis kortumuzu yerle bir etti. Hemen yanındaki basketbol sahasına dokunmadı ne hikmetse. O günlerden belliydi demek ki öncelikli sporlar(!)

2001 yılına kadar, tatlı tatlı oynadığım tenis, oğlumun tenise başlaması ile hayatımızı şekillendirir bir duruma geldi.

Evet, benim tenisle tanışmam bundan ibaret ama tabiî ki performans tenisi içinde yaşadıklarım çok ama çok uzun hikâye.

Çocuklarını, performansa yönlendiren ailelere buradan rehberlik edebilmeyi ve bölgemden tenis ile ilgi haberleri sizinle paylaşabilmeyi umuyorum.

Hepinizle tanıştığıma çok memnun oldum.

Nüket Özgenç
Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
  • SIZIN KAHVENİZ NASIL OLSUN…!!!
    Zamanın şeyhülislamı anlamamış ne menem bir şey olduğunu; yasaklayıvermiş… 3.Murat dayanamamış yasağı kaldıracak bir fetva vermiş… Kimi şekerlisini sevmiş, kimi sade olmazsa içilmez...
    Devamı İçin..
  • Anadolu Kuluplerinde Tenis Oynamak

    Anadolu kulüplerin de spor yapmak zordur biliyor musunuz? Hele de Türkiye gibi, ahbap çavuş ilişkilerinin yoğun olarak itibar gördüğü bir ülkede; büyük şehirde değilseniz işiniz çok...
    Devamı İçin..
  • Ben Olsaydım
    Internet gazetesi Tenisklinik’te yazı yazar mısın? Bölgenden haberleri bizimle paylaşır mısın? Dendiğinde inanılmaz mutlu oldum. Yazacak ne kadar çok şey var diye düşündüm. Gazetelerde...
    Devamı İçin..
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...