Federer Rakiplerine Halen Korku Salıyor

Rakiplerine gore Roger Federer sıralamadaki birinciligini kaybetmiş olabilir ama hala müthiş bir rakip.

İsviçreli yıldız bu sene henüz bir turnuva kazanamadı ve geçtiğimiz günlerde Miami’de bir turnuvada maç sırasında sinirlerine hakim olamayıp raketini parçaladı.

Rakipleri Roger Federer için bakın neler söylüyor;

"Bir grand slam’de final oynadi, iki tane masters series yarı finali oynadı."

Rafael Nadal

"4 sene boyunca herşeyi kazandı, şimdi bir kaç maç kaybediyor. Krizde falan değil. Her zaman sakin olan birisi için raketini parçalaması garip geldi, ama maç sırasında sinirlenince böyle şeyler oluyor."

Novak Djokovic

27 yaşındaki Federer 13 Grand Slam kazanmış olmasına rağmen, son 6 Grand Slam’den sadece gçen senenin Amerika Açık’ını kazandı. Nadal geçtiğimiz Ağustos ayında 1 numaraya yükseldi ve İsviçreli raket Grand Slam’lerde Wimbeldon dışında Nadal’ı hiç yenemedi.

Genelde sessizliğini koruyan Federer Avusturalya Açık finalinde Nadal’a kaybedince kendisine hakim olamayıp gözyaşlarına boğulmuştu. Bu hareketiyle zaten oyununun düşüşe geçtiğini savunan eleştirmenlere daha da cephane vermiş oldu.

Karşılaştıkları her iki maçtada Federer’I yenmeyi başaran Fransız oyuncu Gilles Simon bile rakibi için aynı Nadal ve Djokovic gibi övgüyle bahsediyordu."Bana gore, eğer iyi gününde olursa, hala dünyanın en iyi tenisçisi."

Genel görüşe katılmayan İspanyol raket Fernando Verdasco ise Federer’in bir zamanlar herkes üzerindeki hakimiyetinin sürmediği için piskolojik olarak etkilendiğini düşünüyor. "İki sene once herşeyi kazanıyordu. Bu sene başından beri Nadal, Djokovic, Andy Murray gibi oyuncular onu yenmeyi başardı. Zihinsel olarak etkilenmemek kolay bir iş değil."

Federer’in Monte Carlo’da bu hafta Perşembe günü toprak kort sezonunu İtalyan oyuncu Andreas Seppi karşısında açması bekleniyor.

Tercüme : Eren Çelik

Eren Çelik
Türkiye Tenis Federasyonu
Click for English
Click for English
Haberlere Ait Arşivimize Ulaşmak İçin Tıklayın...